Те не чакат специална покана, за да направят добро. Не

...
Те не чакат специална покана, за да направят добро. Не
Коментари Харесай

Ние сме на ход: Номинираме доброволците за 2022

Те не чакат специфична покана, с цел да създадат положително. Не чакат страната или институциите. Нямат специфичен супергеройски сигнал за общ брой, не чакат " вярното време ". Защото няма положително време да се случи нещо неприятно и няма неприятно време да направиш положително.  

2022 година ще остане в историята на България като годината на доброволците. Силната спонтанна взаимност на български жители, които демонстрираха на страната, че няма невъзможни неща, когато има същинска съпричастност.  В  към този момент ви разказахме за някои от тези хора, чиито имена може и да не сте чули в общественото пространство. Разказахме ви и за  и , които бяха измежду първите, които оказаха помощ на бежанците, и бяха измежду първите доброволци след наводненията в Карловско.  

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org , отваря номинациите за. За шеста година премиите ще отличат хора и организации, съдействали за развиването на доброволчеството в България. 

Всеки от нас може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и публицисти до 20 февруари на  . Всеки има и своя претекст за своята номинация за положителни каузи и заслуги, осъществени в интервала януари – декември 2022 година

Защо номинациите са важни 

Защото те вършат очевидно усилието на хора, чиито имена рядко попадат в новинарския поток.  Доброволчеството от ден на ден се трансформира от благотворително даряване на персонално време или метод за придобиване на умения в изпитание, което компенсира обществени неналичия и отстоява дейни цивилен позиции и упорства за повече внимание към хората и заобикалящата ни реалност. Наградите " Героите " обръща взор към хората, които демонстрират тази специфична грижа. И неведнъж остават невидими.

Наградите са само жест на публично самопризнание и признателност. Затова и номинациите не се афишират авансово и отличените доброволци за 2022 година ще бъдат известни едвам след церемонията през април. 

Да си напомним и някои от героите през годините - на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР