Те не бяха като никоя друга американска президентска двойка преди

...
Те не бяха като никоя друга американска президентска двойка преди
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Бил и Хилъри Клинтън – American Success Story

Те не бяха като никоя друга американска президентска двойка преди тях. Той беше млад, напорист и харазматичен, подготвен да сътвори планини от чудеса, с цел да възвърне престижа на своята страна след ерата Буш. А тя влезе в Белия дом с доста по-голяма поръчка от тази да разхожда пудели и маркови чантички, да претапицира Овалния кабинет и да избира украсата за обичайна коледна елха.

Бил и Хилъри Клинтън минаха през всевъзможни провокации – както на политическия, по този начин и на персоналния фронт. Но устояха и неотдавна отпразнуваха своята сапфирена женитба. Чудите се какъв брой години е това? Няма да ви карам да се допитвате до Google и напряко споделям – 45. На това му крещя аз съвършена рецепта за фамилно дългоденствие, която съчетава в идеално най-хубавите съставки: обич, религия, непримиримост, устойчивост… Както и самоконтрол да не гръмнеш половинката, когато ти е пристигнало до гуша от кавги, неистини и изневери.

 Hillary Clinton

1971-а е година, белязана с не кой знае какви събития от исторически темперамент. Най-интересното, което се случва в Съединени американски щати, е възбраната на реклами с цигари по малкия екран, а през август президентът Никсън завява, че Щатите няма да обменят долари  против злато. 1971-а обаче е паметна година за двама души, които, както дружно, по този начин и поотдолено ще се окажат едни от най-важните политически фигури в най-новата история на страната.

Хилъри Родман е една от 27-те дами от общо 235-те студенти по право в влиятелния “Йейл ”, когато се среща с Бил Клинтън в университетската библиотека. Бил е в по-долен курс, само че това не му пречи мигновено да си падне по отраканата си колежка. Привличането посред им е мигновено. Бил я намира за магнетична, а тя го съпоставя с викинг. “Беше висок, рошав, с червеникава брада и отдалече изглеждаше внушително. ”

Дълго време бъдещият правист не смее да заприказва нахаканата госпожица от Чикаго, чиято детска фантазия от горната страна на всичко не е да бъде балерина, а астронавт.

Един ден, когато й писва от играта на замяна на погледи без замяна на реплики, Хилъри зарязва дебелите книги и се насочва с уверена стъпка към своя безгласен любовник. Казва му: “Виж в този момент, в случай че ще я караме по този начин – ти да ме зяпаш отдалече, а аз да се върша на ударена, по-добре да ти се показва. Казвам се Хилъри Родман. А ти си? ”

И той й споделя името си. Колебливо, тъй като съвсем го е не запомнил от терзание.

 Bill Clinton & Hillary Rodham Clinton

Веднъж откакто са счупили леда, връзката им се развива бързо и без затруднения. Бил:

“Колкото повече време прекарвах с нея, толкоз повече я харесвах. ” Хилъри: “Бил беше като от друга планета. Струваше ми се най-интересният човек, който бях срещала до този миг. И не мислех, че и за в бъдеще ще срещна различен като него, с който да ми бъде толкоз занимателно. Така и стана. ”

След дипломирането Бил и Хилъри поемат на първото си странствуване зад граница като гаджета. Наемат си кола и стартират да обикалят Англия и Уелс. Бил взема решение, че няма по-подходящо място за брачно предложение от живописното езеро Енърдейл Уотър. Обяснението му в обич звучи почти по този начин: “Никога не съм си се представял като женен мъж, обаче се случи по този начин, че в действителност желая да се оженя за теб. А ти… ти не би трябвало да приемеш. ” Хилъри знае за какво го споделя – концепцията на Бил е да се върне в родния Арканзас и да се занимава с политика. Но тя е прозорлива и практична млада жена и отговорът й надалеч не е непринудено “Да ”. “Добре, че не си продавач, другояче и съчка за зъби не би си купил човек от теб. “ Въпреки че е бясно влюбена в него, Хилъри споделя, че й би трябвало време, с цел да обмисли предлагането му.

През 1974 година 26-годишната Хилъри се мести във Вашингтон, с цел да стартира в екипа, който работи по делото за импийчмънт на Ричард Никсън. Бил се връща в Арканзас, само че не стопира да мисли за обичаната – на няколко пъти я посещава в столицата и се пробва да я убеди самата тя да се захване с политика. Явно е съумял да й пусне мухата в главата, тъй като Хилъри зарязва Вашингтон и се мести в Арканзас. Причината: желае да ревизира дали има самун във връзката й с “викинга. ”

 President Bill Clinton with his wife Hillary and Democratic presidential nominee Vice President Al Gore with his wife Tipper

Оказва се, че във връзката им има освен самун, само че и тлъста пържола, нагледно казано, тъй като на 11 октомври 1975 година Бил и Хилъри се женят в дома си във Файетвил, Арканзас. Казват си заветното “Да ” безусловно в хола. Булката е облечена с дантелена рокля, която си е купила за 53 $ от локалния мол по гледище на майка й. На церемонията участват едвам 15 посетители, обаче на последвалото в задния двор празненство се стичат още няколкостотин съграждани на младоженците. В разгара на купона Хилъри оповестява, че има желание да резервира моминското си име Родъм. Новината хвърля майката на Бил в неукротим рев. Хилъри не се трогва от реакцията на свекървата си и остава Родъм чак до 1982 година

През 1979 година Хилъри към този момент е станала сътрудник в адвокатската компания в Литъл Рок, за която работи от 4 години. Работата й е толкоз впечатляващата, че бива видяна отвън границите на щата и списание National Law Journal я включва в листата си на 100-те най-влиятелни юристи в страната. Когато обаче единственото дете на фамилията, Челси, се ражда през 1981-а, компанията няма политика за отпуск по майчинство за своите чиновници. Запитана още в родилното по кое време има намерение да се върне на работа, Хилъри, към този момент от позицията на приет топ юрист, отвръща повърхностно: “Ами не знам, някъде след към 4 месеца. ” И ето по този начин слага началото на платения отпуск по майчинство.

 Democratic Candidate Bill Clinton and Wife Hillary During Presidential Campaign

Така Бил стартира речта си при встъпване в служба като 42-рия президент на Съединени американски щати на 20 януари 1993 година Той побеждава кандидата на републиканците Джордж Буш. По време на двата си мандата Клинтън съумява по прословутия си “трети метод ”, тоест със средствата на умерения демократизъм да заздрави фискалното здраве на нацията и да поправи имиджа на страната зад граница във време на разрастващ се глобализъм и роенето на анти-американски терористични организации. И до момента в който всичко, както наподобява, върви от добре по-добре за Президента, по пътя на блестящата му политическа кариера се появяват първите камъчета, които заплашват да извърнат колата в прахта.

През 1994 година някогашната служителка в Комисията за индустриално развиване на щата Арканзас Пола Джоунс съди Клинтън по обвиняване, че преди 13 години, по време на конференция в Литъл Рок й е отправил непристойно предложение и й е посочил члена си. Бил съумява да овладее рецесията с извънсъдебно съглашение и едни 850 хиляди $, които запушват устата на Джоунс. Още по време на чуването за това дело, той е запитан дали има полови връзки с подчинената си Моника Люински, които Клинтън невъзмутимо отхвърля. По-късно точно лъжесвидетелстване под клетва ще се окаже най-големият коз, който ще изиграят от Камерата на представителите в процеса за импийчмънт против Клинтън.

Явно либидото на стройният “викинг ” от Арканзас не може да бъде задоволено единствено от една жена, пък била тя и обичаната му брачна половинка, тъй като казусът “Джоунс ” не е първият, в който го хващат в крачка. Още по време на президентската конкуренция някоя си Дженифър Флауърс излиза пред медиите с изказването, че е имала 12-годишна връзка с Клинтън. Бил отхвърля, а Хилъри взима думата му за чиста монета. По-късно обаче погрешният брачен партньор ще признае пред съда, че е спал с Флауърс. Въпреки прецедента обаче,  Хилъри отново е склонна да повярва на погрешния си брачен партньор.

И тогава  гръмва абсурдът със стажантката Люински.

На сутринта на 15 август 1998 година Бил се разсънва и прави ненадейно самопризнание пред жена си – да, имах нещо с нея. “Бях гневна, ” спомня си Хилъри. “Направо онемях. Не бях на себе си от гняв и отчаяние. Недоумявах по какъв начин е могъл да ми аргументи такова нещо. Само това му споделих онази заран. А той единствено повтаряше “Съжалявам, скърбя, съжалявам… ” Гледах го в очите и ми беше ясно, че разкаянието му е откровено, обаче това беше дребна разтуха за мен. Гневът продължи да ме владее още дълго време. А той не спираше да се извинява. ”

В народен ефир обаче Президентът е по-словоохотлив: “Всички ние носим своя товар в този живот. Понякога вършим неща, които не трябва. Това, което строих, беше извънредно. “

 The Clintons Campaign

След края на втория мандат Клинтънови се местят на улица “Old House Lane ”15 в Чапакуа, щата Ню Йорк. С този избор целят да изпълнят конституционното условие за местопребиваване на кандидатката за сенаторско място Хилъри Клинтън. Да, настанало е нейното време! Сега е ред на Хилъри да излезе от сянката на брачна половинка си и да съобщи наличието си в политическото пространство на Съединени американски щати. Кандидатската й акция е мощно издържана, а Хилъри неуморно обикаля градове и паланки из целия щат, с цел да показва предизборната си стратегия и задачите, които си е сложила като предстоящ сенатор: възстановяване икономическото богатство на тези региони, понижаване данъчната ставка на колежанските такси и кредитиране на бизнеси против заричане за откриване на нови работни места.

Гласоподавателите харесват Хилъри – тя излъчва самочувствие и убеденост, само че не и надменност, а усмивката й съумява да огрее и най-мрачната зала.

Само няколко месеца след встъпването й в служба като сенатор на щата Ню Йорк се случва 9/11. Хилъри остава на поста до 2009 година Но с това възходът й към политическите небеса не стопира. През 2008 година тя се включва в конкуренцията за президент против Барак Обама и доста към този момент я виждат като първата жена-президент на Щатите. Тя губи борбата, само че не и войната. Обама е толкоз впечатлен от личността и цялостното държание на някогашната си съперничка, че когато е определен за президент, я назначава за собствен Държавен секретар. За 4 години тя съумява да обиколи 112 страни и по този начин става най-пътувалият човек на този пост в американската история.

 Queen,philip,bill Clinton,hillary

През 2014 година Челси Клинтън, към този момент Мезвински, ражда щерка – Шарлът. Новоизпечените баба и дядо неотложно туийтват щастливата вест в композиция със фотоси, на които държат новородената си внучка.

На 11 октомври идната година Клинтънови честват своят 40-годишен брачен празник, а това е единствено два дни тъкмо преди първия прелиминарен спор на Демократите  във връзка повторната президентска кандидатура на Хилъри.

Пет месеца преди президентските избори през 2016 година Бил и Хилъри стават дядо и баба за повторно, когато на бял свят се появява внукът им Ейдън. И отново туийтове и отново фотоси със сладкото вързопче в ръце. Но насладата е единствено краткотрайно разпръскване от сериозните събития, които предстоят. Защото баба Клинтън има избори за печелене…

Всички знаем какво се случи на тези президентски избори и какво последва. Тръмп и Мелания заместиха Барак и Мишел в Белия дом, а Хилъри разказа в биографичната си книга “Какво се случи ” по какъв начин се е справила с огорчението от загубата в оня скръбен за част от нацията ден: “Лежах на леглото и се взирах в тавана. Тогава Бил пое ръката ми в своята и остана да лежи до мен. ”

Най-логичният отговор поради пътя, който двамата са минали като двойка и като политици през своя 45-годишен брак, би бил: “Не и преди гибелта да ги раздели. ”

След президентската загуба съпрузите се връщат в фамилната къща в Чапакуа и за известно време се държат настрани от светлината на прожекторите. Обаче нали шило в торба не седи, та по този начин и те. Хилъри издава още две мемоарни книги, а през ноември 2018 година двойката потегля на дълга лекторска обиколка из Съединени американски щати и Канада под мотото “Една вечер с Клинтънови ”.

През юли 2019 година Хилъри поства следващия преливащ от страсти туийт, с който приветства третия им внук – Джаспър.

Къде са те в този момент? Ако имате път към Чапакуа, на към 30 км северно от Ню Йорк, вероятността да се натъкнете на Бил или Хилъри, или на двамата дружно, до момента в който разхождат кучето си да вземем за пример, е много огромна. Някои от останалите 1422 поданици на градчето споделят, че постоянно се случва Бил да мине около работилницата, фризьорския салон или верандата им и освен да отвърне ведро на поздрава им, само че и с подготвеност да се съгласи на селфи с тях.

 President Clinton speaks about Social Security and Medicare

Ако обаче не ви се пътува толкоз надалеч, с цел да видите семейство Клинтън онлайн, имате опция да надникнете в интимния им свят чрез документалната мини-поредица на Netflix “Хилъри ”, чиято премиера беше предходната година на фестивала “Сънданс ”.

A за феновете на положителното политическо крими продуцентът Раян Мърфи е подготвил следващия, трети сезон на мега-успешната поредност на FX “American Crime Story ” със заглавие “Impeachment ”. Премиерата ще бъде този септември. Клайв Оуен е в ролята на Бил Клинтън, а Еди Фалко се превъплъщава в облика на Хилъри. Обещава да бъде забавно, хора!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР