Те настояват за спешна среща с Корнелия Нинова Синдикалните организации

...
Те настояват за спешна среща с Корнелия Нинова Синдикалните организации
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ-Сопот притеснени от действията на новоназначеното ръководство

Те упорстват за незабавна среща с Корнелия Нинова
Синдикалните организации на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ във ВМЗ-Сопот сигнализират, че са мощно обезпокоени от дейностите на новото управление. Това излиза наяве от тяхно писмо адресирано до министъра на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

В него те показват, че при няколкото срещи, които са имали с изпълнителния шеф господин Иванов той ги е уведомил единствено за обществената политика, която счита да организира.

„ На въпросите ни по отношение на развиването на производството и обезпечаването му с нужните материали ни беше отговорено, че това не е наша работа и не е въпрос, който може да разисква с нас “, показват те.

По думите им като синдикати за тях обществената политика е доста значима, само че преди всичко стои въпросът с производството на завода, „ тъй като без него такава не може да бъде провеждана. “

Те изричат паника, че към този момент имат информация, че сега има липса на материали от главното произвеждане, за чиято доставка няма изясненост.

„ Това от своя страна ще докара ВМЗ до неспособност да извършва договорите си, а от там и вдишване на неустойки. Нашата съществена грижа е опазване на работните места и постоянното приемане на почтени трудови хонорари “, изясняват те.

„ Уважаема Г-жо Нинова, настояваме за незабавна среща с Вас и Вашия екип за решение на зародилите проблеми във „ ВМЗ “ ЕАД в противоположен случай за следващ път ще вземем нужните ограничения за опазване на нашия цех, като водещо сдружение в оръжейната промишленост на България “, показват още синдикатите.

„ Заявяваме, че нашите синдикални дейности нямат никакви политически претекстове, а са единствено и само в отбрана ползите на колектива на ВМЗ “, приключват писмото си те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР