Те могат да работят с голяма интензивност, да прекарват много

...
Те могат да работят с голяма интензивност, да прекарват много
Коментари Харесай

AI секторът се насочва към нов тип таланти: аутистите

Те могат да работят с огромна активност, да прекарват доста часове в пределна централизация, харесват такава работа и не се уморяват, споделят мениджъри

Аутистите са решение за работодатели, които търсят висококвалифицирани аналитични експерти за избрани позиции (снимка: CCO Public Domain)

Фирмите, които създават системи на база изкуствен интелект, напоследък са намерили необикновен нов запас: хората с аутизъм. Ernst & Young, Credit Suisse Group, Dell Technologies, Microsoft, DXC Technology и други огромни имена наемат аутисти за работа в AI сферата посредством преднамерено създадени стратегии за „ неврологично многообразие ”. EY – компания за професионални консултантски услуги – поучава дузина компании от „ Fortune 500 ” по стартирането на сходни стратегии.

Служителите с аутизъм постоянно са хипер-фокусирани, имат мощно аналитично мислене и показват извънредно притежаване на технологиите, споделят пред Уол Стрийт Джърнъл чиновници на компании, които са наели хора аутисти. Някои от тях са способни да работят доста часове наред върху повтарящи се AI задания, като да вземем за пример етикетиране на фотоси и видеоклипове за системите за компютърно различаване – освен това без нито за миг да губят интерес.
още по тематиката
Други имат висок потенциал за логичен разсъждения и различаване на тертипи и модели, което им разрешава систематично да създават и тестват AI-модели.

Тенденцията да се наемат аутисти е подбудена от два фактора на трудовия пазар . От една страна, все по-голямо е търсенето на чиновници с умения в региона на изкуствения разсъдък, анализите на данни и обвързваните с тях области. От друга страна, доста от аутистите в зрелост нямат и не могат да си намерят работа.

„ Аутистичните персони в действителност са решение за работодателите, които търсят висококвалифицирани аналитични експерти за избрани работни места ”, споделя Марсия Шейнер, създател и президент на „ Integrate Autism Advisors Advisors ” – нюйоркска нестопанска организация, която съветва компаниите по какъв начин да основават стратегии за наемане на аутисти . Около 40 до 50 американски компании имат такива стратегии, счита Шейнер.

Фирмите, предпочели да основат стратегии за наемане на аутисти, постоянно намират своите подобаващи претенденти точно посредством сходни организации. Хората с аутизъм обаче могат да бъдат „ обществено неуместни ” , склонни са към усамотение, имат поведенчески особености – което значи, че компаниите би трябвало да създадат някои корекции в метода на работа, споделя Шейнър.

EY и DXC, да вземем за пример, въобще не организират изявленията с такива претенденти за работа, защото хората с аутизъм всекидневно не могат да се показват добре в сходни обстановки. Вместо това и двете компании са избрали способ за оценка на успеваемостта, при който поддържат връзка с индивида в продължение на няколко седмици и преценят качествата му. Някои компании компенсират претендентите за работа за времето, в което работят пробно, до момента в който други не им заплащат.

В EY работят към 80 души с аутизъм. Преди да се озоват във компанията, доста от тях са работили като портиери, снабдители на пици и водачи. Техните равнища на обучение варират от тапия за приблизително обучение до докторантура.

14-членен екип на компанията в Далас, в който осем индивида са от аутистичния набор, предходната година е създал логаритъм за автоматизиране на генерирането на контракти за EY съвещания – произвеждайки 2000 контракта на месец и спестявайки на компанията към 500 000 работни часа годишно , споделя Хирен Шукла, водач за програмата за неврологично многообразие във компанията.

Екипът е построил и невронни мрежи за бързо идентифициране на евентуални данъчни несъответствия за клиент на компанията. Според Шукла, тази система е способна за 12 минути да разпознае, разчете и обработи бележки, имейли и други документи, натрупвани в продължение на 5 години.

Иън Нанкароу, който е 31-годишен и е със Синдром на Аспергер, се е включил към офиса на EY в Чикаго през януари. Завършил е обучение в региона на медиите и преди този момент е живял с родителите си в Мичиган, като по едно и също време е работил на три места: доставки на колета, бързо хранене и отдалечено бета-тестване на електронни артикули. Днес той е помощник по поддръжката на основни клиенти в EY, знае шест езика за програмиране и написа код за логаритми , които наблюдават за спазването на регулаторните условия за компанията.

„ Имам способността да изучавам доста добре ”, споделя Нанкароу. „ По принцип мога да проучвам и дублирам наученото, с цел да го проверявам и преразглеждам открай до край ”.

Наемането на хора с аутизъм, съгласно Шукла, е нещо наложително за EY. „ Ние не гледаме на това като на щедрост или корпоративна обществена отговорност ”, признават представителят на компанията.

Credit Suisse също има стратегия за неврологично многообразие в своя проучвателен център „ Triangle Park ” в Северна Каролина от 9 месеца насам. Фирмата е наела двама чиновници с аутизъм, следва да наеме трети, а други седем минават през 12-седмична стратегия за подготовка , споделя Розмари Лисенден, ИТ шеф в банката. Двамата към този момент наети създават логаритми за машинно самообразование за възстановяване на обслужването на клиенти за бизнеса с капиталово банкиране на Credit Suisse.

„ Те работят доста интензивно ”, споделя Лисенден. „ Прекарват доста часове в интензивна централизация. Мозъците им харесват такава работа и не се уморяват ”, споделя ИТ шефът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР