Те имат репутация на хитри създания, но точно тази лисица

...
Те имат репутация на хитри създания, но точно тази лисица
Коментари Харесай

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация

Те имат известност на хитри създания, само че тъкмо тази лисица е образец за нелепост и липса на добра преценка. Животното висяло с главата надолу от едно дърво, като муцуната ѝ съвсем докосвала повърхността на водата в канала под нея.

Инцидентът е станал този уикенд в британското графство Кент, написа в. Metro.

На помощ на изпадналата в неволя лисица се притекли спасители от локалната работа за животни. Рой Джерард трябвало да заеме лодка, с която да доплува по военния канал "Хитхе " в Кент, до мястото, над което било увиснало клетото горско творение.

За шанс на лисицата времето било хубаво и не валяло. В противоположен случай равнището на водата щяло да се вдигне и клетото животно — висящо на сантиметри от водата — да се удави.

 "Предполагам, че лисицата се е качила на дървото, с цел да стигне до водата и да пие, само че някак се е оплела и увиснала надолу. Тя бе съумяла по този начин да оплете задните си крайници в клоните, че без непозната помощ едва ли щеше да се измъкне ", споделя служителят от Кралското общество за предварителна защита на насилието към животните.

"Когато дойдох, край мястото към този момент се беше събрала навалица, която стартира да се радва и да ръкопляска, когато съумях да измъкна клетото творение от клопката, в който се бе вкарала. Когато я откарах до брега и тя стъпи на краката си, хукна назад към околните дървета.

Макар от Кралското общество за предварителна защита на насилието към животните постоянно да се отзовават на странни и необикновени сигнали, спасяването на увиснали от дървета лисици, е изключителна необичайност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР