Те имат напълно научна интерпретация. На първо място, няма нужда

...
Те имат напълно научна интерпретация. На първо място, няма нужда
Коментари Харесай

Сънувате еротика или смърт? Учените разгадаха посланията

Те имат изцяло научна интерпретация. На първо място, няма потребност това да се свързва с същинска физическа гибел, тъй като сънят е алегоричен. Смъртта като знак значи преход към друго положение, смяна в предходната еднаквост, смяна в характера и ориста. Хората постоянно виждат такива сънища на разнообразни стадии от израстването и в по този начин наречените възрастови рецесии.

Руският академик Сергей Антонов на собствен ред счита, че сънищата за загуба на зъби и коса приказват за уязвимостта, която човек изпитва в действителния живот. В последна сметка зъбите са освен инструмент за дъвчене на храна, само че и „ защитно средство “. Такива сънища могат да зародят със загуба на значими предмети и хора, както и предусещане за гибелта на близки.

Според Готи и Антонов еротичните сънища приказват за същинските стремежи на човек. Сънищата са алегорични и не е нужно да ги възприемате като нещо, което може непосредствено да се случи, само че една от функционалностите им е да компенсират това, което не сме получили задоволително в живота. Нямаме задоволително, да вземем за пример, секс - и имаме еротични сънища, - считат специалистите. Научният метод се разграничава от „ ежедневното “ пояснение на сънищата. По-специално, съгласно книгите за сънища, гибелта насън значи дългоденствие на човек, а сексът значи изменничество към колегата ви в действителния живот. Науката оборва сходни интерпретации.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР