За втори пореден ден се проведе пресконференция на фондация

...
</TD
> За втори пореден ден се проведе пресконференция на фондация
Коментари Харесай

Проект разказва за деца, преживели различни видове насилие

За втори следващ ден се организира конференция на фондация " Да - обединени против насилието ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  На нея те показаха плана " Като в приказките " 2, който споделя за деца, претърпели разнообразни типове принуждение и преработили психичната контузия посредством изкуство.

Психологът Любомира Кадиева, адвокат Анелия Йончева, актрисата Даниела Костова и детският психолог Десислава Даскалова дадоха повече уточнения за него.

В плана вземат участие 15 дечица на възраст от 8 до 15 години. Стартирал е през март и ще продължи до октомври тази година. Идеята му е децата да се срещнат от близко със актьорската специалност и посредством нея да видят положителната страна на света. Те би трябвало сами да напишат приказка в която по-късно да се превъплатят като артисти на сцената на Куклен спектакъл Пловдив. Премиерата на представлението ще е след приключването на плана в средата на ноември месец.

След това двете приказки ще бъдат отпечатани и превърнати в една детска лечебна брошура. 

Актрисата Даниела Костова показа, че театърът е изключително потребен за подрастващите деца, освен за тези в риск. Там те се научават да се показват вярно, стават по-уверени и най-важното е, че съумяват да основат другарства. 

Адвокат Анелия Йончева даде мнението си като правист за насилието и предварителната защита му.

" В България има доста положителни закони, създадени способи и тактики за работа с домашното принуждение, само че те са за момента откакто е осъществено то. За да има сполучлива предварителна защита би трябвало да се работи още от ранна детска възраст по информираността. Децата би трябвало да знаят какво е домашно принуждение, какви са неговите форми, към кого да се извърнат, към кого да насочат да търсят помощ и поддръжка.

Проектът оказва помощ на децата да се учат да споделят, да приказват за проблемите си и въодушевяваме ги да развият своят потенциал. За да се построи едно крепко общество, би трябвало да се приказва на тази тематика в ранна детска възраст. Само по този метод ще се оправим. "  

От обобщението на дамите стана ясно, че изцяло липсват здравословни връзки в връзките между хората. Те считат, че плана е доста позитивен и имат предпочитание да продължи с трета група, тъй като обществото ни има тази нужда.

" Ние пораснахме през тези работилници, като работиш с децата научаваш нещо ново и ставаш все по-добър. ", споделиха за край те. 

Цялата конференция можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР