Вече 7 месеца специалистите на Лечебни заведения Медика работят с

...
</TD
>Вече 7 месеца специалистите на Лечебни заведения Медика работят с
Коментари Харесай

Медика с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс

Вече 7 месеца експертите на Лечебни заведения " Медика " работят с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс Siemens MAGNETOM Sola, 1,5 Tesla. Той е един от дребното в България с  толкоз високо равнище на съоръжение, като подсигурява невиждана скорост, диагностична акуратност и комфорт на пациента.

Възможностите на модерната технология и преимуществата на образното проучване бяха показани публично през днешния ден от екипа на отделението по Образна диагностика, оповестиха от Русе Медиа.

Доц.Елисавета Вълчева изрази голямото задоволство от името на всички свои сътрудници от опцията да се работи с сходен уред, който е последно потомство.

Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подобаващ за проучване на пациенти с клаустрофобия. Изключително леките, адаптивни към анатомията плъгини усъвършенстват комфорта на пациента, като в същото време обезпечават високо качество на облика.

Най-новият член на екипа и един от най-хубавите експерти по образна диагностика в страната доктор Цветан Деливерски показа опциите за диагностично предимство на изображенията при тази технология, които обгръщат и региона на гастроентерологията и онкологията – в частност за магнитно-резонансна томография на млечна жлеза и на простата.

Той показа, че магнитно-резонансната томография дава незаменима информация за структурите на мозъка /мозъчните нерви/ – диагностика и стадиране на мултиплена склероза, вродени болести на централната нервна система. Използва се при болести на жлъчните пътища и жлъчния мехур – MRCP, простатата и дребния таз (матка,  маточната шийка и  яйчници).

" Чрез апарата се изследват също меките тъкани и връзките на ставите, структурите на гръбначния дирек (дискове, нервни коренчета, гръбначно-мозъчен канал, кости) при травматични и нетравматични пациенти. Благодарение на огромната си експедитивност ултрамодерният ЯМР на Лечебни заведения " Медика " е скъп за магнитно-резонансно сканиране нацяло тяло ", съобщи доктор Деливерски.

Новият сърдечно-съдов профил, с който ЯМР на " Медика “ разполага, дава оптималната диагностична информация при сърдечно-съдови проучвания, изясни проф.Добрин Василев, медицински шеф на " Медика Кор “. За болести като миокардит (възпаление на сърдечния мускул) магнитно-резонансната томография е единствената неинвазивна диагностична опция с нужната сензитивност. Тя води до по-бързи, по-надеждни и дефинитивни диагнози за пациентите с подлежащи исхемична болест на сърцето, структурни недостатъци и ритъмно-проводни нарушавания.

Административният шеф на ЛЗ " Медика “ Алисе Муртезова показа насладата си, че в болничното заведение проучванията се разчитат от потвърдени експерти с опит в работата с ядрено-магнитен резонанс с началник доктор Мариета Радулова.  Тя изясни за какво управлението усъвършенства непрекъснато материалната база и апаратурата. " Качественото лекуване стартира с качествена диагностика, по тази причина непрекъснато влагаме в нова техника “, сподели Алисе Муртезова.

Новият уред се употребява за проучвания в болнични условия. Амбулаторно работи с посоки и платено, след авансово записване на регистратурата на СМДЛ " СКЕН ДИАГНОСТИК “, ул. Рига 35, ет. 3 или на тел: 088 8938767 от 8:00 до 16:00 ч.

 

 

 

 
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР