Възобновиха движението за леки автомобили по Дунав мост при Русе.

...
</TD
>Възобновиха движението за леки автомобили по Дунав мост при Русе.
Коментари Харесай

Възобновиха движението по Дунав мост само за леки автомобили

Възобновиха придвижването за леки коли по Дунав мост при Русе. Това бе доказано в телефонен диалог сред регионалния шеф Данаил Ковачев и заместник-директора на Регионална дирекция " Гранична полиция “ комисар Николай Неделчев.

Движението на колите се реализира от към 09.30 часа единствено в едната лента, защото все още текат ремонтни действия по оборудването. По-късно денем ще бъде пуснат и тежкотоварния трафик.

Припомняме, че рано тази заран товарен . Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е провокирало недостатък на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до продупчване и отделяне на резервоара от автомобила и надлежно разливане на гориво. При злополуката товарният автомобил се е завъртял и е блокирал изцяло придвижването и в двете направления – както към Румъния, по този начин и към България. Камионът към този момент е изтеглен, като разливът на гориво е измит.

Предприети са всички ограничения за прекъсване на тежкотоварния трафик освен в област Русе, само че и в областите Велико Търново и Стара Загора.

През идната седмица се планува по-сериозен ремонт на моста, само че графикът за дейностите ще бъде разгласен при установяване на прецизен интервал за осъществяване на ремонта. Това обаче не е плануваният огромен ремонт на моста, при който ще има краткотрайно прекъсване на придвижването, състоящ се в замяна на бетонните плочи. Заместник регионалният шеф Георги Георгиев също е в непрекъснат контакт с способените институции. Осъществена е връзка и с Префектурата в Гюргево.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР