В понеделник минималните температури в повечето места ще са между

...
</TD
>В понеделник минималните температури в повечето места ще са между
Коментари Харесай

Термометърът удря 33 градуса в Благоевград в понеделник!

В понеделник минималните температури в множеството места ще са сред 9° и 14°, в София 10°. Ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до сдържан и с него дневните температури още ще се покачат, оптималните ще бъдат сред 29° и 34°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София – към 30°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб и сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 22°-23° по северното крайбрежие до 29° в региона на Бургас. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на увеличаване.

Във вторник денят ще стартира с раздрана висока облачност, само че от югозапад тя ще се усилва, вплътнява и снижава. Привечер на обособени места в крайните западни региони е допустимо да превали кратковременно. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Все още ще е топло, утринните температури в множеството места ще са сред 13° и 18°, дневните - близки до 30°.

В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури, към момента с раздрана облачност. Над западната въздушната маса ще се лабилизира и на доста места ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии с увеличаване напразно. Възможни са градушки. Има нараснала възможност за местни обилни количества дъжд. След обяд и през нощта против четвъртък, с превръщане напразно от запад-северозапад, ще нахлува леден въздух. Дневните температури ще стартират да се намаляват, доста в Западна България, където ще остават до 18°-20°, само че на изток ще са към момента до 26°-28°.

В четвъртък ще е прохладно и захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, тук-там ще има и краткотрайни превалявания, в Южна България с гръмотевици; изначало над към 1100-1200 метра ще вали сняг, само че последователно границата дъжд-сняг ще се намалява.

В петък вятърът ще отслабне, превалявания ще има на малко места. Ще се намалят и нощните температури, а и дневните ще бъдат под климатичните правила за тази част от април, оптималните - до 20°, тук-там и под 15°. В събота преваляванията още веднъж ще се засилват. Вятърът ще стане от източната четвърт и още веднъж ще се усили.

В неделя преваляванията ще намалеят и ще спрат, най-късно в източните региони. След обяд и облачността от запад ще се раздира и ще стартира да понижава. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще отслабва.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР