В Бургас бяха отбелязани 145 години от Освобождението на града,

...
</TD
>В Бургас бяха отбелязани 145 години от Освобождението на града,
Коментари Харесай

Бургазлии почетоха Освобождението на града

В Бургас бяха маркирани 145 години от Освобождението на града, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Въпреки прогнозите за ниски температури и мощен вятър, които се сбъднаха, десетки бургазлии взеха решение да участват на празничната стратегия. 

По традиция тя стартира на площад " Атанас Сиреков ", където беше отслужен признателен молебен за благоденствието на свободен Бургас, а също по този начин се организира обред по издигане на флаговете на България, на Европейския съюз и на  Община Бургас. 

" Нека склоним глава пред делото и саможертвата на всички тези наши предшественици, които обрекоха живота и делата си на концепцията за свободна и самостоятелна Българска страна. 6 февруари постоянно ще ни припомня да следваме вярната посока, с цел да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите на нашия народ, да отстояваме правото си да бъдем суверенна страна в огромното европейско семейство. Нека във всяко наше деяние се ръководим от правилата, които отстояваха до края на дните си българските просветители, духовници, опълченци и революционери – да бъдем почтени свободни жители ", съобщи кметът. 

Венци и цветя в символ на благодарност бяха положени пред Руския монумент, пред паметната плоча на полк. А. М. Лермонтов и пред паметника на съветския санитарен пункт в Морската градина. Междувременно в Регионалния исторически музей Владимир Анигностов показа лекция на тематика:  " Бургас през Руско-турската война. Освобождението на града от отряда на полк. А. М. Лермонтов “. 

Празничната стратегия продължава и в този час на пл.  " Тройката “ с концерт на Професионален фолклорен отбор " Странджа “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР