Умрели прасета са били изхвърлени в дивечовъден участък Боровец. Сигналът

...
</TD
>Умрели прасета са били изхвърлени в дивечовъден участък Боровец. Сигналът
Коментари Харесай

Екологична катастрофа заплашва Марица

Умрели свине са били изхвърлени в дивечовъден сектор " Боровец ". Сигналът получихме от локални хора, които настояват, че има заплаха остатъците от разлагащите се животни да отидат в река Сливница, а след това и в Марица. От компанията концесионер настояват, че не знаят кой и за какво е изхвърлил прасетата. Не знаят и дали се вижда нещо на охранителните камери. От Българската организация по сигурност на храните направиха инспекция, оповестява NOVA.

" Колегите, които реагираха на сигнала, установяваха 5 свине. По данни на ловната тайфа, която е подала сигнала, са оставени там от концесионер, с цел да притеглят хищници. Днес ще се вземат проби от животните. Ако се установи африканска чума, може да се съобщи на дивите животни и да се придвижи в стопанства на прасета. Това би довело до огромни загуби ", изясни доктор Константин Костов, основен специалист в Областната дирекция по сигурност на храните в област София.

Районът ще бъде дезинфекциран. " Не мисля, че реките може да се замърсят, само че Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало да кажат повече ", добави той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР