.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Както можете да забележите според последните

...
.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Както можете да забележите според последните
Коментари Харесай

Какво е сегашното състояние на облачния гейминг

.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c82854451c76_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Както можете да забележите съгласно последните анонси, облачният гейминг набира голяма известност. Бизнесът към момента е неблагоприятен и рисков – някои услуги като G-cluster, OnLive и GameFly дискретно бяха прекъснати. От друга страна, фирмите с задоволително запаси като Гугъл, Microsoft и EA работят интензивно върху платформи за стрийминг на игри. Други компании като да вземем за пример Tencent търсят помощта на софтуерните колоси, с цел да осъществят амбициозните си проекти. Концепцията обаче не е толкоз елементарна, едвам гледате филми и сериали на вашия смарт телефон на Netflix.



Облачният гейминг се организира на отдалечени сървъри. Това значи, че реакциите на крайния консуматор би трябвало да се записват на тези компютри, като по едно и също време с това те възпроизвеждат видео и аудио посредством интернет. Слабото време за реакция постоянно се демонстрира като проблем при някои местни машини, още повече, в случай че компютърът е на хиляди километри разстояние от вас. За благополучие, фирмите настойчиво работят по разрешаване на проблемите в стрийминга на видеоигри. На пазара скоро ще има доста услуги от този тип. Ето някои от тях:
.td_uid_41_5c828544517c9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c828544517c9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} Nvidia GeForce Now


Услугата Nvidia GeForce Now е най-познатата на общността, защото към този момент доста критици са я пробвали и са дали своите отзиви за нея. Потенциалът ѝ е сравняван с този на огромните стрийминг платформи Netflix и Spotify. Платформата към момента е в бета интервал на изпитване, само че може да се конфигурира на Windows и MacOS компютри. От една страна, условията не са високи – можете да опитате GeForce Now даже на по-стария си преносим компютър. От друга страна обаче се изисква относително бърза интернет връзка, изключително за FullHD стрийминг. Плюс това би трябвало да притежавате заглавията, които желаете да играете. За момента услугата е безвъзмездна за признатите в бетата, само че Nvidia възнамерява да вкара цена. Предполага се, че ще би трябвало да платите към 25 $ за 20 часа потребление на сървъра. Като се има поради, че Nvidia предлага машини с GTX 1080Ti видеокарти, предлагането е разумно.
PlayStation Now


Sony също има с какво да поглези притежателите на лични компютри, и то не с какво, ами с PlayStation игри. Услугата е дейна единствено за притежателите на Windows устройства и нови конзоли и ви предлага заглавия от ерата на PlayStation 2, 3 и 4. Изискванията още веднъж не са (много) високи, а и не е нужна доста бърза интернет връзка (5Mbps). За записване обаче ви е необходим PlayStation Network акаунт и по 20 $ на месец. Ако желаете да се абонирате за цяла година, цената пада фрапантно на 100 $ общо. За жал не всички ексклузиви на Sony са налични в каталога, подтиквайки ви да си купите конзолата. Заедно с това не можете да ползвате клавиатура и мишка, а единствено контролер (нещо повече – само законен Dualshock 4). И не, Mac версия към момента няма.
Instant Play

Все още не знаем доста за амбициозния план на китайската компания Tencent – Instant Play. Преди време тя заяви че си партнира с Intel, с цел да пусне своята услуга. Заедно двете компании ще имат презентация на GDC събитието, тъй че чакаме тогава да научим повече. Очаква се Instant Play да ви разреши да играете игри на компютри и смарт телефони. Tencent към този момент се прочу с стартирането на PUBG mobile емулатор на районен съд за тези, които нямат пари за мощна машина.
LiquidSky


Проектът на компанията LiquidSky фактически звучи като химера. В Twitter непрестанно валят хвалби, че услугата ще бъде първата в света, която може да се започва на компютри и телефони. Хардуерът нямал значение…

Като GeForce, потребителите ще би трябвало да са закупили авансово игрите, с цел да ги извършват сървърите. Освен това, би трябвало да визиите регистрацията си в Steam, Epic или Origin, с цел да стриймвате на смарт телефон. Мрежовата връзка също би трябвало да е доста бърза, с цел да употребявате LiquidSky (поне 15 Mbps). Компанията прави проби с консуматори от 2017-та година, само че до момента опитите не доведоха до солидни анонси. Някои допускат, че планът е преустановен.
Shadow и Shadow Ghost


Френската компания Blade също започва своя лична услуга за заоблачен гейминг. Тя също може да работи на смарт телефони и компютри (дори Linux) без значение от хардуера. За жал обаче по-слабите машини могат да стриймват в резолюция единствено до 1024х768 пиксела, което е извънредно ниско за актуалните стандарти. На всичкото от горната страна преносимите компютри с безжична връзка дават доста насечена картина. Като цяло услугата доста прилича елементарна отдалечена връзка – стартирате с приветстващия екран на Windows 10 и като на всеки подобен компютър сте принудени да си теглите Steam, Epic Games и другите платформи и да слагате игри на тях. Услугата обаче е налична за публиката и ви предлага един безвъзмезден месец, по-късно 30 $ за идващия месец и най-после непрекъснат абонамент от $35. Ако ви стиска можете да стриймвате даже 4К игри на вашия тв приемник със специфичния хардуер Shadow Ghost. Той се закупува настрана и коства $140.
Parsec и Paperspace

Компанията Paperspace кардинално предлага голям брой услуги за огромния бизнес, свързани с машинното образование и даването на сървърни ферми. Наскоро тя изяви предпочитание също да се включи в пазара на облачния гейминг чрез компанията Parsec, само че цените им се разграничават радикално от конкуренцията. В Parsec вие си плащате на час, като цените варират от $0,51/ч до $1,10/ч. Разликата е даването на повече RAM памет и видеокарта от GTX 970 до Titan Xp (базиран на Pascal микроархитектурата). На всичкото от горната страна не всички студия харесват метода на действие на услугата. Fortnite не е налична заради вградената система против чийтове, предполагайки, че може да сте бот. Можете да употребявате услугата на Windows, Mac, Linux компютри и Android мобилни устройства и даже Raspberry Pi 3. Освен това Paperspace твърди, че могат да се организират местни мултиплеър сесии в игри от хора в отдалечени краища на света (тоест те употребяват един компютър).
Vortex

Полската компания RemoteMyApp неотдавна показа Vortex, услугата за стрийминг, налична даже на вашия браузър. Срещу единствено $9,99 месечно имате достъп до над стотина игри. Уловката е, че в действителност ви е необходим мощен компютър (приложението в Microsoft Store изисква най-малко Intel Core i5 процесор и 1GB видеопамет). Като в допълнение затруднение имате ограничаване до 100 часа игра на месец. Vortex обаче поддържа платформата Origin, което значи, че можете да играете Apex Legends на сървърите… въпреки че с тези условия имате късмет да подкарате играта и без да плащате по 10 $.
PlayGiga
Испанската компания PlayGiga предлага своята услуга само на бизнес институции като издатели, студия и ритейлъри, само че не и на частни консуматори. Така че най-вероятно гейминг клубовете могат да се възползват от изискванията на платформата. На разположение е азбучник от 300 заглавия, които се извършват на сървъри с девето потомство i7 процесори и Radeon RX Vega M графични карти. PlayGiga беше споделила, че желае да се разшири на повече пазари. Услугата можеше да се тества от елементарните геймъри по време на CES през месец януари.

Анализирайки ситуацията, можем да заключим, че облачният гейминг има доста благоприятни условия. Ако не ви се дават доста пари за скъпа техника, можете да опитате с най-малко $10 за един месец да играете някои забавни заглавия. Ако пък спестявате за нова RTX видеокарта, можете да бъдете в крайник с трендовете в промишлеността и да ползвате стрийминг платформите (които сигурно ви оферират по-мощен хардуер). Почасовите цени обаче са в пъти по-неизгодни от сглобяването на лична компютърна настройка, още повече, когато би трябвало да си купувате игрите настрана. Плюс това бързодействието към момента не е на равнище, тъй че в случай че желаете да дебютирате в света на електронните спортове, по-добре си купете компютър. Изискването на бърза връзка пък значи, че няма да можете да играете на вашия MacBook Air в кафенето или хотела. Принципно софтуерното достижение е налице, само че не е достигнало до стадий, в който сполучливо да се продава на пазара като услуга.
.td_uid_43_5c82854452b57_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5c82854452b57_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР