Три общински имота да бъдат дадени на концесия, реши мнозинството

...
</TD
>Три общински имота да бъдат дадени на концесия, реши мнозинството
Коментари Харесай

Три имота на община Пловдив да бъдат дадени на концесия

Три общински парцела да бъдат дадени на концесия, реши болшинството в пловдивския общински съвет. Става въпрос за " Инсенератор Пловдив ", стадион " Тодор Диев " и комплекс " Ловен парк ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Актуализираният План за деяние на общинските концесии на Община Пловдив за 2023 година беше признат без никакви изявления и диспути, с 30 гласа " за ", нито един " срещу " и 11 " въздържал се ". 

Първата концесия е за осъществяване на строителство и строителномонтажни работи и действия за доизграждане и въвеждане в употреба на " Инсинератор Пловдив ". Концесионерът ще получи правото да получава доходи от услуги по събиране и третиране на боклуци от лечебни и здравни заведения, които ще реализира на територията на обекта, при вдишване от него на строителния и оперативния риск.

Имотът е частна общинска благосъстоятелност и е с площ от 6918 кв.м. С концесията ще се възложат строителни и монтажни работи и действия за доизграждане на Инсинератор Пловдив; на доставка и монтаж на съоръжение за въвеждане в употреба на обекта; Услуги включващи осъществяване на профилиран превоз, третиране и неутрализиране на болнични и медицински отпадъци; както и следващо поддържане на обекта в експлоатационна валидност. 

Втората концесия е за планиране и осъществяване на строителство и строителномонтажни работи и действия за реорганизация и доизграждане на стадион " Тодор Диев “, против правото на концесионера да получава доходи от услугите, които ще се дават на територията на обекта, при вдишване от него на строителния и оперативния риск. 

Този парцел е обществена общинска благосъстоятелност и е с повърхност от 23 699 кв. м. В концесията с изключение на реконструкцията на стадиона и прилежащите му площи и здания, се включва даване и ръководство на спортни услуги, на услуги по поддържане и употреба на спортния обект, на услуги по образуване на спортни мероприятия. 

Максималният период на двете концесии е 35 година, с опция за удължение от 11,7 години. 

Третата концесия е за комплекс " Ловен парк ", за който се планува реорганизация и рационализация срещу правото на концесионера да получава доходи от услугите по публично хранене, които ще реализира на територията на обекта, при вдишване от него на строителния и оперативния риск. Имотът, частна общинска благосъстоятелност, е с повърхност от 2973 кв. м. За него към момента не избран период за концесията.

Размерът на концесионното заплащане и за трите обекта ще бъде избран при осъществяване на подготвителните дейности по Закона за концесиите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР