Свързани са счупената витрина на македонския клуб и честванията за

...
</TD
>Свързани са счупената витрина на македонския клуб и честванията за
Коментари Харесай

Македонският клуб в Благоевград: Счупената витрина и честванията за Гоце Делчев са свързани

Свързани са счупената витрина на македонския клуб и честванията за Гоце Делчев. Това сподели за Blagoevgrad24.bg  един от основателите за разкриване на клуба Атанас Мазнев по отношение на счупената витрина на Македонския клуб в Благоевград.

" Намерени са камъни и тухли към счупената витрина. Даже една тухла след счупването е попаднала вътре в клуба и беше взета от органите на Министерство на вътрешните работи като материално доказателство. Това нещо е станало към 21.30-22.00 часа. Там не е имало наши хора. Информацията е подадена на Министерство на вътрешните работи от инцидентни жители. Полицията беше отишла преди нас на мястото. Направи се оглед и протокол. Образувано е досъдебно произвеждане и способените органи работят по случая ", описа той.

По думите му вандалският акт и вчерашното отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев са безусловно свързани.

" Аз мощно се надявам, че вчерашният случай би трябвало да бъде добър мотив да се извлекат нужните заключения и разумни изводи в връзките на двете страни. Ние обявихме при откриването на клуба, че той има искания да съставлява мост сред двата народа и двете страни. Това нещо сме го заложили в учредяването на една неправителствена организация, която да работи в тази посока ", разясни Мазнев

" Тези хора, които са направили този акт, са със самочувствието, че са направили едно патриотично дело, а същинските виновници за това са медиите и властимащите, които тиражират погрешни неща ", счита той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР