Станция за телемедицина и помещението в УМБАЛ Бургас, в което

...
</TD
>Станция за телемедицина и помещението в УМБАЛ Бургас, в което
Коментари Харесай

Добри новини за здравеопазването в Бургас

Станция за телемедицина и помещението в УМБАЛ Бургас, в което е конфигурирано оборудването, бяха показани през днешния ден пред публицисти. Първата консултация посредством аудио-визуална връзка бе с консуматор от Дом за остарели хора " Цвета и Анка Върбанови “. Демонстрацията бе следена от министъра на опазването на здравето доктор, кмета на Бургас, регионалния шеф проф. и шефа на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Ако това се случваше през 2020-а година, сигурно щеше да наподобява доста необичайно и претенциозно. Пандемията като с лупа концентрира проблемите на опазването на здравето, изключително неналичието на положителни експерти и достъпа до качествени съвещания. Особено за тези наши пациенти, които са с разнообразни болести – възрастни хора, огромна част от които са самотни ", сподели пред публицисти кметът на Бургас. Той добави, че планът е почнал с 2 мобилни станции, намиращи се в Домашен обществен патронаж и в Дома за остарели хора.  

" Предстои откриването на обучителен център по телемедицина в Университет " Проф. доктор Асен Златаров “. Това е първа стъпка на този пилотен план, който Община Бургас реализира. Това е бъдещето на медицината. Преди месец и половина бях в Израел, телемедицината е във всяка точка на тази страна. Имаме прелестни реализатори в България на тази високотехнологична активност, които използваме ", означи доктор.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР