Вълнуващо туристическо пътуване по най-високата железопътна линия на Балканите през

...
Вълнуващо туристическо пътуване по най-високата железопътна линия на Балканите през
Коментари Харесай

Расте туристическият интерес към Родопската теснолинейка Септември - Добринище

Вълнуващо туристическо пътешестване по най-високата железопътна линия на Балканите през цялата година предлага Родопската теснолинейка Септември - Добринище. Днес атрактивната теснолинейка е претъпкана с туристи от страната и от чужбина. 

За поредна година се резервира наклонността на повишаване на пътнико-потока по Родопската теснолинейка Септември - Добринище и увеличение на туристическия интерес. Това заяви в изявление за предаването  " Цветовете на България " по Радио " Фокус "  Кристиян Ваклинов, ръководител на съдружие " За родопската теснолинейка " прочут още като “пазителя на теснолинейката “. По думите му, по-голямата част, най-малко половината от пътуващите по линията на годишна база са туристи.

" Те са външни хора, пришълци, които не живеят по маршрута и не се нуждаят за бита си от теснолинейката, а идват по нея поради хубостта на маршрута и страстта, която предлага това ексцентрично и само в България пътешестване. Така че нараства пътнико-потокът, усилват се солидно, бих споделил даже туристическите проведени визити, проведените групи, които идват посредством разнообразни туристически организации и туроператори от цялата стана. Последните данни, които имаме като разбор са от месец април. Имаме близо 100% повече проведени групи превозени по линията, по отношение на април 2023 година При все че действително нищо като оригиналност към услугата, към пътуването не се е добавило, т.е. известността, славата за теснолинейката работи за самата нея и е причина да се усилват пътуващите. Аз съм благополучен да кажа, че бидейки разположен в Септември и главно се занимавам с цялата съгласуваност по това заявяване, идване и возене на туристическите групи, към този момент работим с над 50 компании и туристически организации от цялата страна, които довеждат групи и това са българи-посетители. В съпоставяне с преди 15, дори 10 години, по линията имаше най-вече 5 български туроператора, които са возили български групи проведено ", обясни  Ваклинов.

Ежедневно по линията пътуват към 600 пасажери, с всички влакове, които покриват надлежно разписанието, разясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР