Споразумение за сътрудничество между Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и Технологичния

...
</TD
>Споразумение за сътрудничество между Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и Технологичния
Коментари Харесай

ПУ сключи споразумение за сътрудничество с Технологичния университет във Велор

Споразумение за съдействие сред Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и Технологичния университет във Велор, Индия бе подписано преди дни в индийския град. Това оповестиха от най-голямото висше учебно заведение в Южна България.

Екипът на ПУ " Паисий Хилендарски “, воден от проф. д.п.н. Дора Левтерова и в състав – доцент доктор Димитър Токмаков, доцент доктор Слави Любомиров и доцент доктор Хилда Терлемезян, се срещна с шефа на отдел интернационално съдействие – доктор Ваджаякумар и декана на факултета по осведомителни технологии и инженерство - проф. доктор Сумати.

Ректорът и притежател на университета - доктор Г. Висванатан, срещна екипа на ПУ " Паисий Хилендарски “ с историята и структурата на университета, както и с визията за бъдещото му развиване.

Сключеното съглашение ще благоприятства академично съдействие сред двете институции и ще способства за развиването на научните проучвания и образованието в тях. Договорът разрешава продан на преподаватели и студенти за образование и научни изследвания; осъществяване на взаимни проучвателен проекти; създаване на стратегии за двойни дипломи и продан на информация и научни изявления.

Идеята за това съдействие бе подбудена от присъединяване на Пловдивския университет в интернационален план, озаглавен " DIVERSASIA - Приемане на разнообразието в АЗИЯ посредством асимилиране на приобщаващи отворени практики “.

Партньори в плана са: Университет Нотингам Трент, Великобритания; Технологичен Институт Bhubaneswar, Индия; Технологичен институт Vellore, Индия; Университет Trust-Vit, Индия; Университет по Инженерство и Технологии, Бангладеш; Университет Jahangirnagar, Бангладеш; Университет Гази, Турция; Латвийски университет; SoftQNR, Сърбия; Пловдивски университет “Паисий Хилендарски ", България; Национална Асоциация на Работещите с Хора с Увреждания, България; PhoenixKM BVBA, Белгия.

Основната цел на плана е да обезпечи благоприятни условия и запаси на институциите за висше обучение в Индия и Бангладеш за включване студенти с обучителни усложнения и/или увреждания и обезпечаване на еднакъв достъп до висше обучение и цифрови образователни материали (OERs _ Open Education Resources и MOOCs – Massive Open Online Courses).

Технологичният университет във Велор e учреден през 1984 от доктор Г. Висванатан, образова към 40 000 студенти, от които 27 000 употребяват базата на общежитията. Целият кампус е ситуиран на към над 300 декара повърхност и е с отлична образователна, изследователска и спортна инфраструктура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР