Социалните работници в Бургас ще се радват на повече бонуси

...
</TD
>Социалните работници в Бургас ще се радват на повече бонуси
Коментари Харесай

Много добра новина за социалните работници в Бургас! Ще се радват на повече бонуси!

Социалните служащи в Бургас ще се радват на повече бонуси от доста техни сътрудници в страната, откакто подписаха новия групов трудов контракт (КТД) с общината. Освен по-добри трудови хонорари той урежда и по-добри условия за работа.

Според калкулации на хора от сектора обществените служащи в морския град ще си докарват по още една заплата, която ще е близка до междинната за страната и даже може да я надвиши.

За работа в рискова среда служащите ще получават спомагателен годишен отпуск. За работещ към “Асистентска поддръжка " той е 2 дни, а за всички останали длъжности в областта на обществените услуги
бонусът е 5 работни дни с изключение на годишния отпуск, е заложено в клаузите на новия КТД. Освен това общината се задължава да поема разходите за образования и повишение на професионалната подготовка на обществените служащи.

“В последните години разширихме доста потенциала на обществените услуги в община Бургас. Сега даже аплайваме за още 2 нови обществени услуги. Мисля, че дружно успяхме с новия групов трудов контракт да надградим постигнатото в предходния ", съобщи кметът Димитър Николов, откакто постави подписа си на среща със синдикатите.

Социалните служащи ще получават повече и като премия за професионалния си празник и за Великден, съобщи " ".

Бонусът им се подвига от 560 лева до минималната  заплата

Според новия КТД се усилват и средствата за работно облекло от 350 до 500 лева като се изключи чиновниците, на които то ще бъде обезпечено от общината.

Допълнителен финансов тласък ще вземат обществените служащи, в случай че има икономии във фонд “Работна заплата " за дадена услуга. Процент ще се разпределя сред тях, като критерият ще е брой отработени дни, оценки от атестацията и резултати в края на календарната година.

Трудовото заплащане на обществените чиновници е съобразено с идното нарастване на стандартите в бранша, което планува да бъде от 5 до 15%, само че в Бургас разпределено по месеци с спомагателните
бонуси ще бъде по-голямо.

Новият КТД влиза в сила от средата на юли и ще важи за период от 2 година

В последните години в Бургас назначават повече обществени асистенти, които се грижат за самотни възрастни хора - за доставки на храна, в това число и да мерят кръвното.

Очакванията на локалната власт са, че с по-високите хонорари ще се усили и ползата към специалността. За доста от оповестените свободни позиции в Бургас от време на време мъчно се намират хора и щатът остава непопълнен.

Общината усили до 31 август периода за кандидатстване на семействата с печки на твърдо гориво за подмяната им с уреди на пелети, газ или климатици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР