Северното пътно платно на бул. Дунав, в отсечката между бул.

...
</TD
>Северното пътно платно на бул. Дунав, в отсечката между бул.
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Как е възможно 500-метрова отсечка да се ремонтира 5 месеца?

Северното пътно платно на бул. " Дунав ", в правата сред бул. " Васил Левски “ и бул. " Победа “ е в ремонт от 9 януари. Реконструкцията на правата ще е до 3 юни. Съвсем естествено, пловдивчани са озадачени от 5-месечния период за работа за една 500-метрова права. По този мотив жител ни написа следното: 

" Безумно постепенно движение на работа. Как е допустимо за права с дължина към 500 метра да бъде очакван ремонт от токова месеци. Две седмици след началото на ремонта към този момент се вижда ясно за какво срокът е подобен. 

За този интервал строителната компания съумя да изкопае един трап към 50 квадратни метра (още в първите няколко дни след затварянето) и от този момент ремонта не е мръднал от началото на правата. По мои наблюдения на обекта работят приблизително сред 3 и 4 индивида и е налична една единствена изкопна машина. И това се случва при изцяло безснежна зима в Пловдив. Имам следните въпроси:

1. Строителната компания предоставила ли е график по дни/седмици на строителните действия, тъй че да им бъде утвърден период за осъществяване от 5 месеца?

2. Има ли общински чиновник, който да следи дали този график се съблюдава?

3. За двете седмици от началото на ремонта има ли установено към този момент закъснение?

С това движение на работа даже периода при започване на юни няма да бъде спазен.

Plovdiv24.bg напомня, че ремонтът е част от Водния цикъл. На стойност е над 115 млн. лева, като близо 81 млн. лева е безвъзмездното финансиране от европейските фондове. От общината се извиняват на жителите за породеното стеснение. Надяват се пловдивчани да проявят схващане, защото планът е значим за града. 

Откриването на новата строителна площадка се постанова поради забавянето в осъществяването на плана в сектора " Дунав " - " Брезовско шосе ". Едновременно с тази права се работи по бул. " Северен " към кръговото кръстовище на " Дунав ". Работата на самото " Брезовско шосе " е спряна най-малко до март, когато се чака със стопляне на времето да стартира новият археологически сезон, защото на мястото има селищна могила и строителните действия се следят от археолози. 

Работата по " Дунав " - " Брезовско шосе " включва създаване на нов колектор с дължина 2.746 километра. Така ще се обезпечи оттичането на смесените води в дъждовно време и ще се предотвратят наводнения. Заедно с останалите мерки по Водния план ще се понижи инфилтрационния поток към Пречиствателната станция за отпадни води.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР