Семействата и приятелите на убития хладнокръвно от друг младеж 21-годишен

...
</TD
>Семействата и приятелите на убития хладнокръвно от друг младеж 21-годишен
Коментари Харесай

Убийствата на Ангел и Митко обединиха хората, протестът блокира пътя Пловдив - Пазарджик

Семействата и приятелите на убития невъзмутимо от различен юноша 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик и на грубо убития отново от свои връстници 24-годишен Димитър Малинов от село Цалапица затвориха дружно пътя Пазарджик-Пловдив в следващ опит за търсене на обективни за тях присъди за убийците на отишлите си без време младежи. Към митинга се включиха и близки на починали в произшествия младежи. Стотици се включиха в блокадата на " Орта хан " в неделния следобяд. 

Майката на убития Митко Атанаска Бакалова съобщи пред " Фокус "

" Няма да спрем с митингите, ще затваряме пътя всяка неделя! Борим се обективни присъди за убийците и няма да спрем, до момента в който няма съответни законодателни промени! Искаме незабавно да бъдат импортирани такива, които да подсигуряват, че убийците няма да се разхождат на независимост, пуснати под гаранция, а ще са с доживотни присъди в пандиза ". 

Бащата на починалия Ангел Здравков, Недялко Здравков, се обърна към опечалените близки на Митко с думите:

" Не знам при нас по какъв начин се движат нещата, след месец ще е ясно. Ще изчакаме да забележим развиването и по какъв начин ще тръгне нашето дело, уповавам се всичко да върви в вярна посока. Много скърбя, че толкоз комплицирано е при вас, само че ние ще продължим да идваме и да ви поддържаме, когато имате потребност ".

" Не одобряваме насилието и не желаеме да сме очевидци на повече нещастия. Не можем да върнем Ангел и Митко, само че техните убийци не заслужават да бъдат на независимост. Не си мислете, че вас това не ви визира. Сега е моментът да застанем всички дружно и да изразим нашето неодобрение и яд против убийците и против насилието. Нека се обединим и да желаяме промени - по-строги закони, по-ефективно използване на правораздаването и по-силна поддръжка за жертвите. Нека бъдем гневни на убийците. Нека има кой да чуе справедливите претенции на околните на почернените фамилии. Не желаеме повече убийства. Не желаеме убийци на независимост! ", приканиха ден по-рано пазарджиклии във " Facebook " групата " Справедливост за Ангел ". 

И в неделния ден те желаеха най-тежкото наказване за килъра му Никола Райчев, който сега е с непрекъсната мярка " Задържане под стража ". 

Близките на убитият Митко Малинов от Цалапица към този момент месеци наред упорстват за правдивост и бистрота в процеса на следствие. Съдът върна делото на старта, близнаците, упрекнати в укривателство, остават в ареста. Повдигнатото им обвиняване, че са помагали при убийството на Димитър Малинов, като персонално са подпомогнали сочения за негов палач Рангел Бизюрев да се укрие. Същият е в чужбина, а майката Атанаска неведнъж го прикани да се прибере у нас и да застане с лицето си в обективен развой. След убийството на Митко Министерство на вътрешните работи призна пропуски и нарушавания при следствието, формирани бяха няколко дисциплинарни производства.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР