Със символична първа копка започна дългоочакваният ремонт на най-старата градина

...
</TD
>Със символична първа копка започна дългоочакваният ремонт на най-старата градина
Коментари Харесай

С първа копка започна ремонтът на Дондуковата градина

Със алегорична първа копка стартира дълго чаканият ремонт на най-старата градина в България - Дондуковата. На събитието участваха някогашният кмет, в чийто мандат е направен първичният план за реконструкцията, актуалният градоначалник, ръководителят на Общински съвет - Пловдив и други публични лица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

С плана ще създадем реституция на предишното, което ще подарим на нашите деца и внуци, сподели кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. 

Предвижда се замяна на всички подземни връзки, две нови детски площадки, водни огледала и повече озеленяване посредством понижаване широчината на някои алеи. Ще се употребяват единствено естествени материали, главно гранит, а настилките ще са два типа - паважни и базалтови на избрани места. Каменните бордюри също ще са гранитни, ръчно сечени, а не машинно обработени. 

" Това е последният план в централната градска част, който трябваше да бъде изработен. Много сме привикнали да подлагаме на критика, ден след ден нищо не се трансформира, само че, когато се обърнеш, всичко е друго - " Капана ", Главната, Цар Симеоновата градина, Форума. Радвам се да се обърна обратно и да видя какъв брой крачки сме създали " - сподели някогашният кмет. 

Настоящият градоначалник показа, че реконструкцията на Дондуковата градина е бил един от първите планове, които районният кмет Стаменов е изискал да осъществя още при започване на мандата.

" Бих добавил Небет тепе и Източната врата - не сме спрели да работим. Лесно е да се подлага на критика, само че когато застанеш на обещано място би трябвало да поемеш отговорността. Да си кмет не е единствено да си носиш костюма. Наблизо е живял Иван Вазов, тук има история, има дух. Не се колебая, че тук ще бъде новото привлекателно място в Пловдив. Успех на господин Стаменов, да си наглежда региона и да се извърши качество планът " - съобщи Димитров. Допълни, че се надява към този момент да има постоянно държавно управление, тъй като втора година общината работи извънредно мъчно без бюджет. 

Поздравления за плана насочиха представители на КАБ, САБ и КСБ.

4 476 000 лв. заем за реконструкцията гласоподава през март Общинският съвет. Средствата са обезпечени от Фонда за стабилно градско развиване и са част от плануваните преди време за пробив при Водната палата.

Предвижда се замяна на цялата подземна инфраструктура, 2 нови детски площадки, ново водно огледало, увеличение на зелените площи посредством понижаване на алеите. Ще възстановим беседката с връзка към Природонаучния музей. Сега съществуващите шадравани ще бъдат превърнати в цветни алеи.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР