С внесеното в Общинския съвет предложение за летни маршрутни разписания

...
</TD
>С внесеното в Общинския съвет предложение за летни маршрутни разписания
Коментари Харесай

Заместник-кметът Тодор Чонов предлага градските автобуси в Пловдив да са с летни разписания

С импортираното в Общинския съвет предложение за летни маршрутни написания на градските автобусни линии се усъвършенства настоящата транспортна скица, без да се понижава нужният най-малък брой транспортни средства за осъществяване на услугата. Това съобщи заместник-кметът по превоз преди идната сесия на Общинския съвет в четвъртък.

За желанието на Община Пловдив Plovdiv24.bg  за оферти от страна на жителите.

Летните написания не са оригиналност за Пловдив, а одобрена процедура от години. Съобразени са с понижения пътникопоток през месеците, когато учениците са във почивка, а множеството от работещите пловдивчани – в отпуск. Общинските експерти, изготвили настоящето предложение, са взели поради точно данните от направените досега обследвания за броя на пасажерите, ползващи услугите на всеобщия публичен градски превоз, както и множеството поправки на пътната инфраструктура.

Чонов подсети, че поради коронавирус пандемията от 2020 година насам разписанията бяха намалявани и отчасти възстановявани с краткотрайни заповеди, само че не възвърнаха напълно размера, заложен в общинската транспортна скица. Ако общинските съветници одобряват импортираното предложение, броят на рейсовете ще се резервира съвсем като този сега, само че това ще се официализира с групово решение.

" Категорично отхвърлихме настояването на превозвачите за в допълнение понижение на транспортните средства през лятото, тъй като това внезапно би влошило качеството на транспортната услуга “, сподели заместник-кметът.

Междувременно вносителят в лицето на кмета Здравко Димитров одобри направеното в транспортната комисия предложение летните маршрутни написания да важат за интервала от 15 юни до 15 септември.

Експертите на общинското дружество " Организация и надзор на превоза “ създават за есента нови по-удобни и съответни маршрутни написания на градските автобусни линии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР