С официална церемония пред палата № 6 в Международен панаир

...
</TD
>С официална церемония пред палата № 6 в Международен панаир
Коментари Харесай

Трима министри дойдоха в Пловдив за откриването на три изложения

С публична гала пред палата № 6 в Международен панаир Пловдив беше намерено интернационалното земеделско ревю АГРА и съпътстващите изложения за лозарство и винарство " Винария “ и за храни, питиета, опаковки, машини и технологии " Фудтех “.

На събитието участваха министрите на земеделието, на туризма и на опазването на здравето доктор, мажоритарният притежател на изложбения център и пловдивският митрополит, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Международните изложби АГРА, " Винария “ и " Фудтех “ се организират в интервала 21-25 февруари 2023 година под егидата на Министерството на земеделието.

" За Международен панаир Пловдив е чест да бъде хазаин на ревюто. В осмото издание на мегафорума вземат участие над 600 изложители от над 25 страни. Заетите площи са 50 000 квадратни метра. Вече 131 години Международен панаир Пловдив извършва своята задача “ – сподели в словото си доцент доктор Иван Соколов – основен шеф на Международен панаир Пловдив.

В рамките на трите изложби се показват всички посоки и браншове на земеделието – просвета, процедура, технологии, техника, артикули, нововъведения, услуги и други. Заместник- министърът на стопанската система Янко Топалов особено означи, че българското винопроизводство има 5% растеж и заема 10-място измежду страните членки на Европейски Съюз.

" Изключително съм щастлив да ви поздравявам в Пловдив, моят роден град. Спомням си, когато бях възпитаник в един от аграрните техникуми и обикалях ревюто АГРА и се молех да се кача на някоя от машините. Това ревю се наложи като водещо в представянето на модерните техники и технологии и виновност в България.

Тазгодишното ревю е доста по-голямо от миналогодишното. Земеделието не става по интернет, желае да видиш, пипнеш, да обмениш опит с сътрудници. Европейската политика отново е пред следващата смяна, която няма да можем да създадем, в случай че не внедрим всички новисти, които се показват тук. Аз самият ще обиколя всички щандове да сверя часовника си. С пожеланието на всички земеделци за добра и сполучлива година откриваме ревюто АГРА “ – сподели в приветствието си министърът на земеделието.

Цялата гала гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР