Районният кооперативен съюз - Пловдив има намерение да изгради затворен

...
</TD
>Районният кооперативен съюз - Пловдив има намерение да изгради затворен
Коментари Харесай

Правят затворен комплекс с 45 еднофамилни къщи в Остромила

Районният кооперативен съюз - Пловдив има желание да построи затворен жилищен комплекс с 45 еднофамилни къщи на повърхност от близо 48 декара в местността " Бялата воденица " в кв. " Остромила ". Уведомлението за капиталовото предложение е подадено в Регионална инспекция за опазване на околната среда, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Статутът на терена сега е земеделска земя, 4 категория равнища. Според капиталовото предложение предназначението на поземления парцел ще се промени и ще се обособят урегулирани поземлени парцели за индивидуално ниско жилищно застрояване. Във всеки УПИ се планува да се построи еднофамилна жилищна постройка. 

От всички страни парцелът граничи с общински пътища, само че вложителят възнамерява да построи вътрешен обслужващ път. На прилежащата територия има построена техническа инфраструктура – ВиК мрежи и електроснабдителна мрежа.

Самите стради ще бъдат до 7 метра височина, според Общ устройствен план на Община Пловдив.  Максималната компактност на застрояване ще е 40%, минималната озеленена повърхност - 50%, а коефициентът на активност на застрояване – до 0.8. Отстоянието към страничните регулационни линии ще са на 3 метра, към дъното на парцела - на 5 метра, към уличната регулационна линия – на 3 м. Не се планува застрояване с понижени отстояния към прилежащи парцели. Във всеки УПИ ще се обезпечи паркомясто.

Инвестиционното предложение няма връзка с други действия в обсега на влияние на обекта. В непосредственост с обекта има и други парцели, в които е осъществено жилищно застроване, както и такива, на които е променено предназначението за жилищно строителство. Реализирането на капиталовото предложение е обвързвано с издаване на съгласувателни/разрешителни документи за електроснабдяване, водоснабдяване и канализация.

Имотът е благосъстоятелност на Районен кооперативен съюз - Пловдив. Не попада в Националната екологична мрежа и не е част от територия за запазване на обектите на културното завещание. Не се постанова създаване на нова пътна инфраструктура. По време на строителството ще се употребяват нормалните запаси при общоприетоо строителство на еднофамилни жилищни здания: инертни материали, дървен материал и строителни смеси, които ще се доставят на обекта във тип подготвен за приложимост. При употребата на издигнатите жилища, ще се употребяват електрически ток от електроразпределителната мрежа и вода за питейно-битови потребности от водоснабдителната мрежа в региона на обекта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР