Ръст на туризма в Пловдив отчитат тази година, съобщи за

...
</TD
>Ръст на туризма в Пловдив отчитат тази година, съобщи за
Коментари Харесай

Ръст на туризма в Пловдив, проблем с персонала в хотели и ресторанти

Ръст на туризма в Пловдив регистрират тази година, заяви за Plovdiv24.bg Еню Енев, ръководител на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите " Тракия ".  " Пловдив не страда от липса на туристи, цяло лято се радвахме на такива. За това способстват и другите мероприятия, които се провеждат в града ", сподели Енев.

Въпреки неустойчивостта в страната, от сектора са удовлетворени, че мярката за 9% Данък добавена стойност е удължена за още една година. " Това е добър знак за нас, в този момент сме малко по-спокойни и това повлиява на бизнеса ни “, разяснява още Енев.

Времемното държавно управление си прави работата, считат от сектора, само че и се надяват скоро да има ново държавно управление. Дават им се и помощите за електрическа енергия за бизнеса.

По-големи вреди на бизнеса сега нанася войната в Украйна, не толкоз инфлацията, счита Енев. Заради войната има отлив на туристи от някогашните руски републики.

" Важното е да бъде ситуацията мирна и спокойна, туристите си пътуват, а ние ги чакаме. Чакаме и сняг, пистите са готови ", сподели Енев. 

" Ахилесовата пета " на сектора е личният състав. " Много от хората са напуснали поради несигурността по време на коронавирус пандемията. Преминали са в друга сфера или са напуснали страната.

" В момента сме се ориентирали към импорт на служащи от други страни. Това са бесарабски българи, украинци и поглеждаме към Индия и Пакистан “, разкри още Еню Енев. По думите му, това ще се случи с междуправителствени спогодби.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР