Приключи 34-ото издание на Международния турнир по стрелба с лък

...
</TD
>Приключи 34-ото издание на Международния турнир по стрелба с лък
Коментари Харесай

Русе - домакин на Международния турнир по стрелба с лък Дунавски стрели

Приключи 34-ото издание на Международния шампионат по пукотевица с лък " Дунавски стрели “, в който присъединяване взеха 107 състезатели от България, Румъния и Кипър. В конкуренцията се включиха 14 от общо 16-те клуба - членове на Българската федерация по пукотевица с лък от трите възрастови групи – мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки, оповестиха от общината. 

Състезанието се организира през уикенда навън на стадион " Дунав “ с поддръжката на Община Русе, а в награждаването на призьорите присъединяване взе и зам.-кметът Здравка Великова.

 Русенският състезателен клуб " Джамбо 2006 “, който е главен уредник и хазаин на конкуренцията, по традиция приключи присъединяване си с голям брой призови места в другите дисциплини.

Русенските стрелци финишираха с първото място в дисциплината компаунд мъже-отборно, като оценката сграбчиха състезателите на клуба Овидио Ахиле, Александър Великов и Виктор Петров. В компаунд мъже самостоятелно златото и среброто бяха надлежно за Овидио Ахиле и Виктор Петров, а в компаунд мъже 50+ отборно златото завоюваха триото на " Джамбо 2006 “ Марин Великов, Росен Тодоров и Станимир Мажгуров. Индивидуално в същата дисциплинираност Марин Великов зае второто място.

В рекърв мъже 50+ самостоятелно първо и второ място заеха Иван Йотов и Милен Шопов, а в рекърв мъже 50+ отборно златото беше за Иван Йотов, Любомир Христов и Милен Шопов. В рекърв мъже отборно бронзово отличие завоюваха Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Йордан Димитров. В рекърв дами 50+ първа стана Доротея Кавръкова.

В рекърв младежи под 21 година Мирослав Петров сграбчи среброто, а в рекърв девойки под 21 година златото завоюва Марина Стефанова.

Представителите на " Джамбо 2006 “ завоюваха златото в дисциплините рекърв под 21 година смесени тимове и рекърв 50+смесени тимове. Победата в тях донесоха надлежно двойките Симон Георгиева/Димитър Великов и Доротея Кавръкова/Милен Шопов.

Александър Бальовски при мъжете в дисциплината гол лък завоюва сребърен орден.

През тази година Русе е хазаин на 3 национални и 2 интернационалните надпревари, като в края на септември в Русе сили ще премерят най-хубавите клубове от Европа в дисциплината олимпийски жанр.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР