Позиция на юриста Мирослав Тенев, който на последните избори бе

...
</TD
>Позиция на юриста Мирослав Тенев, който на последните избори бе
Коментари Харесай

Юрист: Некадърни и юридически неграмотни хора управляват Пловдив

Позиция на юриста Мирослав Тенев, който на последните избори бе кандидат-депутат в листата на ГЕРБ в 16 МИР Пловдив град:

" След дъжд качулка... за реализация на пробив на Водната палата в Пловдив, който разбуни духовете, провокира митинги и към този момент има подаден сигнал в прокуратурата за нарушавания, които ощетявят бюджета...

Не мога да приема, че откроверно некадърни и юридически необразовани хора ръководят община Пловдив...

На 10:40 мин. от видеото зам.-кметът на община Пловдив Анеси Тимчев стартира да изяснява каква е процедурата по издаване на позволение за резитба на дърветата, които следва да бъдат отстранени при реализацията на пробива на Водната палата, което кметът на регион " Централен " е отказал да издаде, макар че тези пълномощия са делегирани на районните кметове в Пловдив със заповед на кмета на община Пловдив...

на 10:40 мин. изяснява по какъв начин първо се издавало разрешението за градеж, а чак по-късно минавала комисия, която да прави фитосанитарна експертиза, въз оанова на която се издавало разрешението за резитба...

Пълни нелепости!!!

Съгласно член 148, алинея 12 от Закона за устройство на територията " общинските органи по озеленяване изготвят констативни актове за дървесната растителност преди започване и след довеждане докрай на строителството. Разрешението за градеж се издава след издаване на позволение за унищожаване на засегнатата от строителството дървесна растителност при условия и по ред, избрани с наредбата по член 62, алинея 10 от Закон за устройство на територията.

Отделно категорично е посочено в член 31, алинея 1 от Наредбата на Общински съвет Пловдив за развиване, поддържане и запазване на зелената система на Община Пловдив, че " НЕ съдебна експертиза издава Разрешение за градеж на обекти, при които се постанова отрязване, пренасяне или резитба на дълготрайна декоративна растителност и заличаване на тревни площи, преди издаване на документално позволение от Кмета на общината или упълномощени от него лица. "

В случая на процедура в община Пловдив упълномощените лица по принцип издават тези разрешителни и това са районните кметове. Интригуващото в тази ситуация е, че макар отхвърли на кмета на регион " Централен " да издаде такова, който е безусловно закономерен и понятен, тези лица от така наречен екип на кмета, което е нещо друго от ГЕРБ и за които лица ние от ГЕРБ не сме дали своят вот на локалните избори през 2019 година, най-нагло са подвели кмета на община Пловдив да извърши престъпление като е издал позволение за унищожаване на дърветата, откакто разрешението за градеж е било към този момент издадено от Главния проектант на Пловдив, забележете още веднъж нелегално, в нарушаване на Закон за устройство на територията и общинската разпоредба!

Въпросът в тази ситуация е от цялостни некадърници ли е формиран така наречен екип на кмета на община Пловдив, който е друг от ГЕРБ или от хора, които съзнателно саботират работата му? "

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР