Поредно смущаващо насилие над животно. Мъж простреля с пушка и

...
</TD
>Поредно смущаващо насилие над животно. Мъж простреля с пушка и
Коментари Харесай

Край Бургас: Мъж с пушка застреля котката на съседа си

Поредно смущаващо принуждение над животно. Мъж простреля с пушка и умъртви домашната котка на свои съседи. Случаят е от бургаското село Извор.

Гергана Иларионова сее цветя в градината си, когато чува изстрели от прилежащата къща.

" Чу се неизразим звук. И по най-бързия метод котката пристигна и тук си заби главичката и аз я взех и умря в ръцете ми. Даже се извикахме да не стреля с пушката, тъй като въпреки всичко сме извън ", разяснява пред Българска национална телевизия Гергана Иларионова.

Съседът обяснил, че котката влезнала в двора му, а имал кучета и му пречела.

" За да не лаят кучетата избираме да го убием, в сравнение с да го изгоним. Той забележки не прави, той си работи, това не първата котка, която е убивана от него, само че просто нямаше по какъв начин да се потвърди ", добави Гергана Иларионова.

След сигнал в полицията мъжът е арестуван.

" Оръжието е конфискувано - въздушна пушка. От заключението на балистичната експертиза ще стане ясно дали този тип оръжие предстои на регистрация ", съобщи гл. контрольор Мария Атанасова, Четвърто РУП-Бургас.

" Най-малкото да си вземе поука да спре да убива животните. Защото животното е беззащитно, то се убива най-лесно ", сподели още Гергана Иларионова.

Районната прокуратура в Бургас ще проверява случая. За ликвидиране на животно законът планува отнемане от независимост от 2 до 4 години и санкция до 5 000 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР