Подадената жалба в Общинската избирателна комисия от лидера на партия

...
</TD
>Подадената жалба в Общинската избирателна комисия от лидера на партия
Коментари Харесай

Ще отменят ли първото заседание на Общинския съвет в Бургас?

Подадената тъжба в Общинската изборна комисия от водача на партия Средна европейска класа Константин Бачийски против избора на общински съветници в Бургас е бланкетна и е импортирана 5 минути преди 7-дневния краен период. Това сподели за БНР Бургас ръководителят на комисията Фани Семерджиева. По думите ѝ, импортираната тъжба и в Административния съд против резултатите във всичките 339 секционни протоколи може да анулира оповестеното първо съвещание на новия Общински съвет в Бургас на 13 ноември, тъй като зависи какво ще бъде решението на съда.

" Днес ще я депозираме жалбата в съда. Надявам се да ни посочат какво следва да представим, тъй като съгласно ОИК Бургас представянето на 339 протокола от вота и надлежно толкоз броя чували, само че без инструкции на съда - това няма по какъв начин да стане. Ще изчакаме разпореждането на съда.

Считам, че не е основателна жалбата, тъй като ние сме работили точно въз основата на показаното от Секционните изборни комисии. Оспорва се общинската изборна квота, която се дефинира на база действителните гласове, които са получени от обработката на протоколите, а се разделя на 51 общински съветници. Ние няма по какъв начин да влияем върху резултата, получени от СИК.

В жалбата се желае от съда да спре решението на Общинската изборна комисия. Знаете, че има и планувана общинска сесия на 13 ноември. Ако съдът се произнесе по това искане  - тази сесия има възможност да не се организира.

Има подадени още две тъжби от претенденти за общински съветници от същата партия Средна европейска класа. Те са от Бисер Русимов и от Николай Желев,  за оборване на избора в 39 Секционни изборни комисии. По тези тъжби също се чака решението на съда “, сподели Семерджиева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР