Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо
Коментари Харесай

Най-тежката мярка за заловените в Пловдив наркодилъри

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка задържане под стража по отношение на К. Р., Й. А. и М. М., упрекнати в държане за разпространяване на повече от 1 кг високорискови наркотични субстанции – марихуана, кокаин и амфетамини – закононарушение по член 354а ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, а по отношение на К. Р. – и за това, че управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотично вещество /кокаин/ – закононарушение по член 343б алинея 3 от Наказателния кодекс.

Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост.

Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на всеки от обвинените К. Р., Й. А. и М. М. към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24 ноември 2022 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР