Пловдивският актьор Атанас Димитров дебютира на професионалната сцена във голям

...
</TD
>Пловдивският актьор Атанас Димитров дебютира на професионалната сцена във голям
Коментари Харесай

Пловдивски актьор: Вчера и утре си приличат само по едно - твърде далеч са

Пловдивският артист Атанас Димитров дебютира на професионалната сцена във огромен интернационален фестивал.

Атанас Димитров е единствено на 12 години, когато схваща, че сцената е неговото предопределение. С ролята на Малкият принц по едноименното произведение на Екзюпери той бързо печели благосклонностите на своите другари и съученици, които го поучават да продължи в тази сфера. И той го прави. Приет е с отличие в Национална гимназия за Сценични и Екранни изкуства, а по-късно и в класа на огромният сценичен режисьор - Леонард Капон в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "

Определя себе си като огромно дете, което първо работи и след това мисли. Той е пряк. Чувствителен. С голям тласък за това да бъде измежду най-хубавите.Тази година той е абитуриент. Макар към момента да няма тапия за висше обучение той неотдавна е професионален артист в Държавен Куклен театър-Търговище и към този момент е част от два спектакъла на трупата.

1. Разкажи ни за себе си.

- Не знам какво да кажа за себе си. Не обичам да приказвам за себе си.Това ме разсейва и отклонява от пътя. Щастливец съм, че върша това, което обичам. Работя крепко и знам, че това е единствено началото и най-хубавото следва.

2. За първи път ще участваш в интернационален фестивал. Вълнуваш ли се?

-Разбира се! " Вълшебната завеса " събира изключителни експерти на едно място и се веселя, че съм част от това събитие и то като артист. В комисията участват имена, които аз доста почитам. Имаме посетители от Сърбия, Англия и Гърция. Очаквам да бъде едно незабравимо прекарване.

3. С какво заглавие и роля ще се включиш във фестивала и какви упования имаш?

-Ще играем " Бременските музиканти " от Братя Грим. Режисьор ни е Теодора Попова един извънреден експерт, който ме прегърна от първия ден и ми даде храброст и религия да ходя напред. Колегите са невероятни. Аз играя кучето Фройд и разбойника Гюнтер. Нямам упования за награди или нещо сходно. Най-голямата премия е опитът, който ще придобия. Краят на май ни чака още един фестивал в Ямбол още веднъж с " Бременските музиканти " тъй че ще бъде в действителност един доста обогатяващ интервал за мен като артист въпреки, че още ми е необичайно да се нарека подобен.

4.Наши общи познати ми споделиха, че играеш и в Пловдив. Какво, къде? Как съчетаваш нещата?

-Така е. Програмата е цялостна, само че аз съм спретнат човек и единственото, което ме натоварва е пътят, защото не съм водач. Но всеки подобен минус одобрявам като плюс. Това развива актьорската ми хигиена. С сътрудниците от университета играем пиесата " Чушкаров и Другите " по пиесата на Иван Вазов " Двубой ". Аз играя ролята на Рачо Драгалевски. Много свежа пиеса и комична с помощта на положителната постановка на Лео. Той е един извънреден човек и постоянно ще бъда горделив, че е бил мой преподавател. Надявам се един ден и той да се гордее с мен! Играем в Учебен спектакъл на Пловдивския университет. На 26-ти май имаме дипломиране с това заглавие, а края на юни с сътрудниците ще пътуваме за Хасково на фестивал.

5.Разкажи ни за Атанас отвън сцената. Имаш ли си сътрудник. Какво правиш в свободното си време. Сподели ни за обичани филми, книги, песни.

-Атанас отвън сцената е много отегчителен човек ха-ха. Когато нямам подготовка работя на друго място. Излизам с другари и боготворя утринните разходки с чаша капучино и цигара. Нямам съществени взаимоотношения. Много желая кученце, само че графикът ми не го разрешава за жалост. Програмата ми е много натоварена и за момента театъра и фамилията ми са приоритет. Любими филми мога да изброявам до на следващия ден, само че доста одобрявам " Изгубени в превода " " Да срещнеш Джо Блек " " Тя ", а от българските - " Вчера ". Голям почитател съм на Антъни Хопкинс. Много обичам да чувам кино музика. Особено тази от Хобит и Властелина на пръстените. Много постоянно, преди да заспя си я пущам и дремя на нея. Успокоява ме. Обожавам Ремарк! Харесвам Достоевски, Буковски ми е противоположен! Харесвам песните на Стинг и Селин Дион както и старите български песни. Обожавам песента на Prince-Purple Rain.

6.И последно: Какво би споделил на читателите. На детето в теб и на всички, които желаят да поемат пътя, който ти вървиш.

-Бих изкрещял пред целия свят: " Да не ви пука " Живейте за момента. Пейте под душа. Танцувайте. Смейте се мощно. Правете това, което ви прави щастливи! Вчера и на следващия ден си наподобяват единствено по едно. Твърде надалеч са... Животът е доста простоват и би трябвало да спрем да си го вършим комплициран с песимистични мисли. Миналото е минало. Не е вашата посока и не обръщайте взор към него. Не е нужно доста, с цел да сме щастливи. И тук желая да благодаря на моето семейство, другари и сътрудници, които всеки ден ме усмихват и ме вършат благополучен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР