Пловдивската пожарна даде старт на Седмицата за пожарна безопасност с

...
</TD
>Пловдивската пожарна даде старт на Седмицата за пожарна безопасност с
Коментари Харесай

Интересни билбордове се появиха в Пловдив

Пловдивската пожарна даде старт на Седмицата за пожарна сигурност с нетрадиционна акция на LED екрани и билбордове. Всяка от четирите разнообразни визии стартира с парещ въпрос, който цели да предизвика минувачи и водачи по основни улици и булеварди в града, да се замислят за своята отговорност, обвързвана с пожарната сигурност.

От пожарната работа приканват хората първо да бъдат дейни в обществената си позиция, като неотложно подадат сигнал на 112. Интернет пространството и съществуването на голям брой обществени групи в обществените мрежи е голямо прелъщение за фотоси и изявления на произшествия- пожари, произшествия, паднали клони върху коли и други.

Но замисляте ли се, че в случай че първо подадете сигнал на тел 112, може да спасите човешки живот или да предотвратите неволя?! Кампанията е ориентирана и към грижата за една от най- уязвимите групи - възрастните хора, които са наши родители. Препоръчително е да обезопасим отоплителните и нагревавателни уреди, които те употребяват и да поддържаме непрекъсната връзка с тях, тъй като сигурността им е наша отговорност.

Средногодишно в област Пловдив пораждат над 700 пожара в жилищни домове. Ето за какво е добре да помислим за застраховка на дома си. Над 90 % от починалите и потърпевши хора са при пожари в жилищни домове. Пожароизвестител ните сензори и пожарогасителите са скъп асистент до идването на огнеборците. Кампанията е подкрепена и осъществена само от добротворци и съидейници от медийния и рекламен отрасъл и е осъществена с партньорството на Аварийно избавяне Пловдив.

Седмицата на пожарната сигурност обгръща интервала от 11-и до 17 септември. В рамките на самодейността ще бъдат осъществени събития, отдадени на разпоредбите за безвредно държание при пожар и други произшествия. Седем следващи дни в районните пожарни служби ще се състоят дни на отворените порти, демонстрации, образователни евакуации, беседи, исторически изложения, срещи с ветерани и разнообразни публични акции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР