Писмо до Министерството на енергетиката са изпратили от общината в

...
</TD
>Писмо до Министерството на енергетиката са изпратили от общината в
Коментари Харесай

Нараства недоволството срещу Териториалния план за справедлив преход в Бобов дол

Писмо до Министерството на енергетиката са изпратили от общината в Бобов дол. Писмото-становище е по отношение на Териториалния проект за обективен преход, предусещащ закриването на " Топлоелектрическа централа Бобов дол " и открития рудник. 

Вчера в общинската администрация беше планувана и среща по тематиката, на която беше поканен министърът на енергетиката. Притесненията на локалното общинско управление са свързани с предстоящото обезлюдяване на региона, всеобщата безработица и неналичието на други възможности за претовареност за локалното население.

" Никой от министерството не се отзова на поканата ни. Затова сме изпратили мнение, в което настояваме за нова среща с представители на ведомството. Притесненията ни са свързани с това, че локалните хора остават без никаква опция за работа и оцеляване. В Териториалния проект е заложено финансиране единствено за дребния и междинния бизнес, само че целият регион не може да разчита на това ", разяснява кметът на Бобов дол, Елза Величкова, предава БНР.

Тя уточни, че в случай че последваща среща не се реализира и не бъдат заложени промени в проекта, синдикатите в Бобов дол са подготвени да провеждат и митинги.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР