Първа копка на ремонта и рехабилитацията на Рогошко шосе в

...
</TD
>Първа копка на ремонта и рехабилитацията на Рогошко шосе в
Коментари Харесай

Рогошко шосе готово най-късно след 533 календарни дни

Първа копка на ремонта и рехабилитацията на Рогошко шосе в рамките на землищната система на Община Пловдив направи кметът в наличието на заместниците си и, представители на компанията реализатор " ИССА 2000 “, както и на строителния контрол на обекта. По традиция бутилката, която се разрушава в кофата на багера, кметът подари на лидера на тежката машина, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg

Това е поредният огромен инфраструктурен обект, още при започване на мандата беше записан в нашата строителна стратегия. Заради обжалване на публичната поръчка осъществяването е забавено с към 1 година, сподели заместник-кметът. 

Решени са проблемите с регулацията, защото платното се разделя сред общините Пловдив и " Марица ", само че има решение на Общински съвет - Марица, че изпълнителят на обекта може да работи и на тяхна територия. 

Рогошко шосе е в извънредно неприятно експлоатационно положение, а се е измежду най-ползваните пътни артерии - над 10% от бизнеса е разположен в региона, то е изход към Автомагистрала " Тракия " и прилежащите обитаеми места. 

" Ще бъде неловко през лятото, извиняваме на жителите. Не е комплициран план, тъй като няма комплицирана подземна инфраструктура с водопроводи и канализация. Строителят даде обещание до края на 2023 година да го приключи, въпреки договорът да е до края на 2024 година " - сподели зам.-кметът Райчев. 

Пресечката за " Дунапак " ще бъде затворена, само че придвижването няма да бъде изцяло спирано, а се има разминаване на колите в едната лента. 

Първата права, която ще се ремонтира, е с дължина към 530 метра. 

" Фирмата реализатор е сериозна, с тази компания работихме на Асеновградско, направиха път пример – с локали, осветяване. На Голямоконарско – също работят добре. Не като някои, които взимат работа не през общината, а през съда " - разяснява кметът. 

Стойността на целия обект е към 15 милиона с Данък добавена стойност. Средствата са от общинския бюджет и към този момент са обезпечени 3.5 милиона. " Максимално ще оберем отвред пари и ще ги вложим тук, с цел да стане по-бързо " - добави кметът. Планираната дълготрайност на работите тук е 533 календарни дни.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР