Откриваме социална градина за възрастни хора с деменция. Нарекли сме

...
</TD
>Откриваме социална градина за възрастни хора с деменция. Нарекли сме
Коментари Харесай

Ще има социална услуга за бургазлии с болестта на Брус Уилис

Откриваме обществена градина за възрастни хора с деменция. Нарекли сме я “Грижовник “ и тя ще е на правилото на детските градини, само че ще обслужва наши съграждани с това заболяване във времето от 8 до 16 ч. всеки работен ден. Това разгласи кметът на Бургас.

Социалната градина за възрастни ще е към общинския ни обществен патронаж. Помещенията, които сега се ремонтират са на ул. “Иван Богоров ". Първите консуматори ще приемем през февруари.

До края на месеца ще оповестим метода за кандидатстване, като подборът на потребителите ще става след събеседване с психолог.

Надявам се по този метод да помогнем както на възрастните хора с деменция, по този начин и на околните им, които се грижат за тях.

Възрастните хора с деменция изискват непрекъснато наблюдаване. Много постоянно излизат и не помнят къде е домът им, в някои случаи не помнят даже имената си. Близките на някои от тях са принудени да ги заключват, с цел да не излизат и да се губят, което също носи опасности.

Социалната градина за възрастни хора ще предложи:

- Дневна услуга за наблюдаване над възрастния човек за времето от 8 до 16 ч.

- Провеждане на ежедневни " обществени кафенета “ от психолог, специализирал в работата с възрастни хора с деменция, за закъснение на дементните процеси и предварителна защита на задълбочаване на състоянието;

- Провеждане на ежедневна групова рехабилитация, за предварителна защита на обездвижването;

-Обяд  и обезпечаване на пространство за обедна отмора и сън;

- Трудотерапия;

- Групово посещаване на мероприятия и разходки при хубаво време;

- Осигуряване на мира на околните на възрастните хора, че са на несъмнено и умерено място под наблюдаване на специалисти;

- Намаляне на институционализацията на възрастните хора заради неспособност на околните да се грижат за тях;

Често околните изпитват виновност за невъзможността си да се погрижат за своите близки, с цел да могат да работят. Социалната градина за възрастни ще даде опция те да се грижат за тях и в това време да продължат своята трудова активност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР