Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Парична гаранция

...
</TD
>Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Парична гаранция
Коментари Харесай

Пуснаха под парична гаранция бургазлия, обвинен в побой

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 1000 лева по отношение на Иван Христов. Делото бе гледано по тъжба на отбраната на обвинения против взетата в началото от районната инстанция най-тежка мярка за неотклонение, с искане да бъде избрана по-лека мярка.

Христов е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета на Г. Г. и незаконно заличаване на непозната движима движимост – мобилен телефон, благосъстоятелност на Г. Г.

В своите претекстове, Бургаският областен съд се базира на практиката на Европейския съд, че " ограничаването на правото на независимост би трябвало да е съразмерно на отбраната на законоустановената цел и да не основава ограничавания, по-големи от фактически нужните. Следователно, с цел да постанови задържане под стража на едно лице, придобило качеството на обвинен, съдът следва да откри висока степен на интензитет на риска от осъществяване на най-малко една от заплахите при гледането на мярка за неотклонение, както и висока степен на меродавност на обоснованото съмнение ".

Според въззивната инстанция, данните по делото досега водят до съществуване на ниска степен на активност на обоснованото съмнение във връзка с деятелността на обвинения. Въззивният състав счете, че не може да се направи позитивен извод за съществуването на опасности от укриване или осъществяване на закононарушение от страна на Иван Христов. Обвиняемият е с чисто правосъдно минало, трудово зает е, има всекидневно местожителство и трайна връзка с малолетното си дете.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР