Огромен интерес предизвикаха безплатните профилактични прегледи проведени в Пазарджик под

...
</TD
>Огромен интерес предизвикаха безплатните профилактични прегледи проведени в Пазарджик под
Коментари Харесай

Лекари от УМБАЛ Свети Георги Пловдив с акция за деца в Пазарджик

Огромен интерес провокираха безплатните профилактични прегледи извършени в Пазарджик под управлението на началника на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив проф. доктор Пенка Стефанова. В рамките на самодейността бяха прегледани над 40 деца, като при някои от тях бе открита патология, която следва да бъде поправена оперативно.

Два екипа - проф. Стефанова, доктор Стояна Лупанов, старша здравна сестра Надежда Камжалова и здравна сестра Върбинка Ламбова от университетската болница се насочиха към града за осъществяване на консултациите, където се явиха повече от авансово записаните.

През двата дни екипите направиха обстойни прегледи, като се откриха дългогодишни проблеми в здравословното положение на част от децата. Те бяха в региона на генитоуринарната система, хернии, арестувани тестиси, повърхностни вродени доброкачествени тумори, които са планувани за оперативно лекуване в Клиниката по детска хирургия към университетската болница.

" Резултатите от прегледите бяха потребни и за родителите, които останаха удовлетворени от професионалното отношение и вниманието към децата им, съобщи проф. Стефанова. – Благодарение на ангажираността и положителното съдействие на всички участници - от лекари и медицински сестри до родители и дребни пациенти, успяхме да изпълним над 40 прегледа. Те освен помогнаха за разкриване на патологии, които изискват оперативно лекуване, само че и осигуриха скъпи насоки за предотвратяване и възстановяване на здравето на децата ", сподели началникът на клиниката проф. Стефанова.

Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив е водещо звено в България в оперативното лекуване, в това число и на едни от най-сложните медицински случаи на деца от 0 до 18-годишна възраст.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР