Общо 2015 деца с увреждания или от уязвими социални групи

...
</TD
>Общо 2015 деца с увреждания или от уязвими социални групи
Коментари Харесай

2015 деца ползваха услугите по проекта Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа Надежда

Общо 2015 деца с увреждания или от уязвими обществени групи и техните родители употребиха услугите по плана " Общностен център за ранно детско развиване и родителска поддръжка " Надежда “. Това стана ясно на заключителна конференция, на която бяха показани дейностите и резултатите по плана.

Той имаше за цел да даде поддръжка на деца в ранна детска възраст и техните фамилии за възстановяване качеството им на живот и улеснение на достъпа до интегрирани здравно-социални услуги в общността.

От стартирането на плана до края на септември 2023 година в плана бяха обхванати общо 2015 деца и членове на техните фамилии, които имаха опция да употребяват услуги за ранна намеса на уврежданията, за психическа поддръжка и консултиране на бъдещи и сегашни родители и развиване на наставнически умения, фамилно консултиране и поддръжка.

През това време бе обезпечена поддръжка и здравна детска консултация за предварителна защита на болесттите. Екип от експерти – специфични педагози работеше за повишение на учебната подготвеност на децата и включването им в просветителната система и изключително на тези от тях, които се нуждаеха от самостоятелна педагогическа поддръжка, а Семеен център осигуряваше дневна и почасова грижа за деца от 0 до 3 година

Създадената мрежа за интегрирана поддръжка на ранното детско развиване на територията на община Бургас разшири обсега на съществуващите услуги за деца и фамилии на районно и локално равнище, засилва съществуващите професионални, институционални и общностни запаси и сътвори нови такива.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР