Общинският съветник обвини бившият зам.-кмет в персонална отговорност за провалени

...
</TD
>Общинският съветник обвини бившият зам.-кмет в персонална отговорност за провалени
Коментари Харесай

Обвиниха Георги Титюков за некадърно водени проекти за 11 млн. лева

Общинският консултант упрекна някогашният зам.-кмет в лична отговорност за провалени планове на стойност 11 млн. лв., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. От трибуната той разгласи, че 12-те точки, които съставляват промяна на община Пловдив по отношение на невъзстановени безлихвени заеми и одобрение на признание на невъзстановени корекции по осъществени планове и че някой би трябвало да носи отговорност. Общата стойност на тези заеми и корекции е 19.млн. лв.. От тях 8 млн. лв. е по Водния план, а 11 млн. лв. са по други параграфи.

" Тези заеми и корекции можеше да се случат още в бюджета за 2023 година, който беше признат сами преди три месеца. Защо се оферират в този момент, в началото на новия мандат, при нов кмет, който няма никакво отношение към тези планове? ", попита и добави, че в тази ситуация става въпрос за едно бездарно и безконтролно водене на планове, по които липсват доклади. 

По думите му, става въпрос за персонална отговорност, за неспособно водените планове за 11 млн. лв. от. Той точно би трябвало да дава отговор персонално за неуспеха на тези планове, упорства.

“Готов съм да нося отговорност, само че безлихвен заем не значи, че тези пари няма да бъдат верифицирани и да се възстановят. Такива са разпоредбите по европейските стратегии - общините заплащат на строителите и по-късно се възвръщат средствата. Прехвърлянето на тези заеми за 2024 година е възможно ", отбрани се Титюков.

Припомняме, че през предишния месец се развихри скандал с аудиозапис, в който Титюков пазари гласове за коалиция " Съединени за Пловдив ". , само че занапред следва специалисти и прокуратурата да дефинират това.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР