Общинският съвет на Пловдив ще актуализира цените на картите за

...
</TD
>Общинският съвет на Пловдив ще актуализира цените на картите за
Коментари Харесай

Нови цени на картите за преференциално пътуване в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще актуализира цените на картите за градския превоз за преференциално пътешестване, разбра Plovdiv24.bg . В дневния ред на сесията е включено предложение, което е в

Съгласно подписаните контракти за публични транспорт на пасажери, приходите от продажбата на преференциални карти се разпределят сред самите превозвачи, които вземат участие в консорциум за даване на услугата публичен транспорт.

Така съгласно текста на предлагането месечната карта за всички линии рейсове за студенти и възпитаници ще бъде на цена от 14 лв., а не както до момента 16 лева Актуализацията важи и за картите аз имащите право пенсионери, хора с над 50 % увреждания и майки с деца до 3 години. Те ще заплащат 15 лева Съответно тримесечните карти стават 42 лева и 45 лева, 6-месечните надлежно 84 лева и 90 лева 9-месечните: 162 лв. и 135 лв. и годишните - 168 лв. и 180 лв..

След решение на общинските съветници понижението на преференциалните карти за градския превоз би трябвало да влезе в действие от 1 април до края на календарната 2023 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР