Общинските съветници на Пловдив приеха с пълно мнозинство от 47

...
</TD
>Общинските съветници на Пловдив приеха с пълно мнозинство от 47
Коментари Харесай

Пловдив 2019 ще разполага с 2,6 милиона лева

Общинските съветници на Пловдив одобриха с цялостно болшинство от 47 гласа " за " бюджета на фондация " Пловдив 2019 ". През 2024 година организацията ще разполага с 2,6 милиона лв., с които ще осъществя програмата си, предава Plovdiv24.bg .

Изпълнителният шеф на фондацията Кирил Велчев изрази задоволството си от отделянето на повече средства за просвета. Бюджетът на " Пловдив 2019 " е с близо 1 милион лв. повече от миналогодишния. Приемът по една от отворените предложения на фондацията към този момент завърши и идната седмица ще се преглеждат предложенията. Предстои отварянето на нова покана с запас от 1,5 милиона лв.. Заделят се близо 590 000 лв. за съфинансиране по европейски планове и по НПВУ. 

" Тази година се навършват 10 години от спечелването на купата " Европейска столица на културата " и 5 години от реализацията на самодейността. Идеята е в края на лятото да се означи годишнината по отговарящ метод. Имаме амбиция  да се случат част от устойчивите събития освен в Пловдив, а и в България " - съобщи Кирил Велчев. 

Веселин Маневски напомни, че Валери Кьорленски и някогашният кмет имат огромни заслуги за реализирането на Европейска столица на културата. Инициативата докара до развиване освен на културата, а и на стопанската система. 

" Казват, че да се гордееш е един от седемте смъртни гряха. Предпочитам да съм неверен, когато се гордея с Пловдив, само че той да е популярен град и безконечен " - съобщи Маневски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР