Община Русе ще се включи в информационната кампания по случай

...
</TD
>Община Русе ще се включи в информационната кампания по случай
Коментари Харесай

Пантеонът ще светне в зелено в знак на съпричастност

Община Русе ще се включи в осведомителната акция по случай интернационалната седмица на осведоменост за митохондриалните болести. Тя се организира от 18 до 24 септември и в края ѝ по традиция се организира интернационалната инициатива Light Up for Mito, която включва осветление в целия свят на разнообразни обекти (сгради, монументи, забележителности и други) в зелен цвят.

На 23 септември (събота) постройката на Пантеона ще бъде осветена в зелено в символ на съпричастност, оповестиха от общината.

Инициативата се реализира от Национално съдружие на пациентите с митохондриални болести. Te са втората по периодичност на срещане тежка генетична диагноза. Митохондриите в нашите кафези обезпечават 90% от силата, която е нужна на хората за живот и заради това неправилното им действие постоянно провокира нарушена функционалност на голям брой органи, като признаците могат да се проявят на всяка възраст.

Съвременната медицина свързва митохондриалната дисфункция освен с митохондриалните болести, само че и доста други, много по-добре познати и публикувани заболявания като диабет, аутизъм, Паркинсон и така нататък Пробивът в лекуването на митохондриалните болести ще бъде ключ за решение и на други съществени проблеми.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР