Община Пловдив обяви обществена поръчка за спешно почистване на растителността

...
</TD
>Община Пловдив обяви обществена поръчка за спешно почистване на растителността
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Никога в новата история на Пловдив положението не е било толкова изтървано

Община Пловдив разгласи социална поръчка за незабавно разчистване на растителността от коритото на река Марица и обезпечаване на нейната проводимост. Прогнозната стойност на дейностите е 1 250 000 лв. без Данък добавена стойност, а с налога сумата става милион и половина. Заради нуждата от неотложно деяние е определена процедурата " Договаряне без авансово съобщение " и ще бъде подписан контракт с компания ПИМК.

Процедурата става допустима след оповестено от кмета  частично бедствено състояние от 30 септември поради положението на речното корито.

Ето какво мисли по този въпрос общинският консултант. Мнението му е от формалната страница във фейсбук:

оповестил " отчасти бедствено състояние " в община Пловдив. С цел, да изхарчи едни пари, без социална поръчка, а с непосредствено възлагане. 1 250 000лв. Бил ги имал налични.

Човека се загрижил, че в управлявания от него 3 година град, може да се случи наводняване и града да бъде залят, заради непочистеното корито на река Марица. Сега го схванал индивида, след 3 година кметуване. Вън от подозрение е, че задачата е да се усвоят едни пари от близка компания. Всъщност, не отчасти, а изцяло бедствено състояние, би следвало да се разгласи в цялата община Пловдив, след 3 година ръководство на.

Никога в новата история на Пловдив, ситуацията не е било толкоз изтървано. Общината работи, все едно няма кмет, с изключение на когато става въпрос за прокарване на грандомански планове към близки компании. Общинските предприятия циклят и са положителни, единствено при усвояването на заемни средства, само че за остаряла техника.

Всички действия и начинания, се правят без планове, без обмисляне и без съобразявяне с мнението на професионалните гилдии, жителите и общинските съветници. Г-н Димитров, бедственото състояние сте вие и вашият екип.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР