Община Пловдив няма да намалява броя на градските автобуси през

...
</TD
>Община Пловдив няма да намалява броя на градските автобуси през
Коментари Харесай

Община Пловдив няма да намалява броя на автобусите през лятото

Община Пловдив няма да понижава броя на градските рейсове през лятото, заявиха заместник-кметът по превоз и шефът от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Проектът за въвеждане на летни маршрутни написания от 15 юни до 30 септември е качен в уеб страницата на градската администрация за публично разискване. Предложението  провокира съществено неодобрение измежду жителите, защото планува понижаване на рейсовете с 15% в работни дни и с 9% - в почивните. 

Всъщност с плана се има намерение опазване на сегашните написания, понижени с 15% с решение на Общинския съвет от 2021 година. Идеята е тези написания да останат в действие през лятото, когато пасажерите са по-малко, а през септември-октомври ще се предложат нови написания с повече рейсове, разяснява шефът на ОКТ. 

Заместник-кметът по превоз посочи, че сега автобусните линии се обслужват с краткотрайни заповеди поради коронавирус рецесията, когато пътникопотокът беше мощно сведен. Идеята е редуцираните " ковидни написания " да останат през лятото, само че не с краткотрайни заповеди, а с решение на Общинския съвет. 

До есента би трябвало да приключат и някои от инфраструктурите планове, което ще се отрази на нормализиране на градския превоз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР