Областният управител на Бургас Пламен Янев днес прие посланика на

...
</TD
>Областният управител на Бургас Пламен Янев днес прие посланика на
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас с важна среща с посланика на Грузия

Областният шеф на Бургас Пламен Янев през днешния ден одобри посланика на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили и съветника му Натия Вашаломидзе. Двамата подчертаха положителните двустранни взаимоотношения и размениха алегорични дарове. Н. Пр. Бердзенишвили посочи, че това е първата му публична аудиенция като дипломатически представител и е останал с доста положителни усещания от региона.

В началото на срещата Пламен Янев презентира Бургаския район и уточни, че с изключение на огромните крайбрежни благоприятни условия, районът предлага и варианти за реализация на индустриални план в нечерноморските общини на региона. Той уточни Странджа планина  като главен център, към който се развива първокласен здравен туризъм поради чистия въздух и природа.

Тема на диалог бе и опцията за задълбочаване на двустранните взаимоотношения на районно равнище сред двете страни. На срещата също бяха разисквани тематики от съвместен интерес като благоприятни условия за икономическо съдействие, реализация на визити на бизнес делегации от двете страни и за повишение на туристическия продан както по въздух, по този начин и по вода.

И Пламен Янев, и Н. Пр. Отар Бердзенишвили се сплотиха към едно мнение, че съществени проблеми в туристическия бранш са неналичието на директни полети от Грузия до България, както и на круизна линия в Черно море, която да свързва двете страни. Посланикът на Грузия предложи в тази линия да бъде включена и Румъния, с цел да бъдат круизите по-привлекателни за туристите.

Двамата обрисуваха и съответни параметри, с които двете страни могат да си бъдат потребни. Грузия може да помогне на България с ноу-хау в битката против корупцията, както и за въвеждане на електронно държавно управление, до момента в който България може да е потребна в подготовката за участие на  Грузия в Европейския съюз, както и с богатия си опит в реализирането на широкоспектърни хрумвания по отношение на плажния туризъм и морската промишленост.

В края на срещата двамата показаха готовността си за взаимна работа за образуване на разнообразни начинания като лекции, изложения и конгреси, посредством които да се задълбочат двустранните връзки и грузинските туристи още веднъж да припознаят България и Бургаска област като туристическа дестинация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР