Новото затворническо общежитие от открит тип Хеброс към затвора в

...
</TD
>Новото затворническо общежитие от открит тип Хеброс към затвора в
Коментари Харесай

Новите затворнически общежития в Пловдив приличат на четиризвезден хотел

Новото затворническо общежитие от открит вид " Хеброс " към пандиза в Пловдив наподобява като четиризвезден хотел по отношение на досега употребяваните общежития.

По време на формалното разкриване на новите два корпуса преди дни представителите на медиите бяха позволени да прегледат и създадат разлика сред бъдещите условия на живот на пандизчиите и сегашните, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Старата база е в окаяно положение част от прозорците са завити с одеяла, външната мазилка е олющена. Вижда се, че тук-там са слагани разнообразни загради и останки от мебели, с цел да могат да се закърпят дупки. 

Един тротоар разстояние единствено дели жителите от лукса на новото преходно общежитие (т.нар. half way house) за лишени от независимост, на които им следва освобождение от пандиза. Помещенията са за 9 лица, настанени в среда близка до фамилната, за акомодация. 

Мястото е бонус към главното огромно оборудване е за 130 индивида, с усъвършенствани условия за престояване. Осигурена е среда и за лица в неравностойно състояние.

Преходното поделение е с площ 196 кв. м. Разполага с 4 спални, три от които са за двойно настаняване, със независим хигиеничен възел,страхотна кухня, тв приемник и перално помещение.

По време на разходната от управата ни споделиха, че се надяват скоро да могат да настанят хората в новите преходни помещение, а старите да бъдат употребявани за складова база.

В този вид общежития се настаняват лица с присъди до 5 години затвор, както и хора, предизвикали гибел по несъобразителност.

Разказано ни беше, че е има случай, когато пандизчия от главния затвор за положително държание била изместен в тези общежития. 

В този вид места пандизчиите биват пускани да вървят свободно на работа денем, а вечер се връщат, с цел да преспят. 

Официалният старт на строително-монтажните действия на двете сгради е през 21 февруари 2023 година, а целият план възлиза на 2,726 020 млн.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР