Четири от петте състезателки от ансамбъла на България по художествена

...
Четири от петте състезателки от ансамбъла на България по художествена
Коментари Харесай

Ансамбълът ни се разпадна само два месеца след Париж 2024

Четири от петте състезателки от ансамбъла на България по художествена гимнастика приключват кариерите си. Това разгласи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева пред Българска национална телевизия.

" Четири от девойките в ансамбъла при дамите се отхвърлят. Това са Маргарита Василева, Магдалина Миневска, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов. Весела Димитрова (б.ред. - треньорът на ансамбъла) е направила нов асортимент, остава единствено София Иванова. Новите девойки ще бъдат оповестени на първото контролно. Те са сега на Белмекен. Има съмнения в Рейчъл, която може би има късмет да се върне ", съобщи Раева.

Новината е изненадваща, защото единствено преди две седмици ансамбълът ни се появи за приемане на премия от пресклуб " България " за тим №1 на август поради четвъртото място в многобоя на олимпийските игри в Париж 2024. Тогава таман София Иванова, която в този момент се оказа единствената, която остава, съобщи: " Имахме един месец отмора, имахме време да мислим, всяка сама със себе си. Събрахме се и взехме решение да продължим в този състав. Сега ще работим година за година, без да гледаме съответно към идната олимпиада. "

Тогава даже девойките оповестиха проектите си да упражняват на Белмекен съчетания с пет ленти и с три топки/два обръча за идващия сезон. След сегашния поврат новите състезателки занапред ще привикват между тях, както и със съчетанията. Но това към този момент би трябвало да бъде ансамбълът, който ще се готви за идващите игри - в Лос Анджелис през 2028 година За тогава пък осъществяванията ще са с пет топки, както и с три обръча/два чифта бухалки.

Илиана Раева разяснява още веднъж абсурда с досегашната националка Елвира Краснобаева, която отказа да се състезава за България и ще показва отсега нататък Армения.

" Ако неучастието на Елвира в Париж е повода да се откаже да се състезава за България, това ще е доста тъпо. Това значи, че няма действителна визия какво значи огромният спорт и че в него отиват тези, които са най-добре готови и имат огромния опит да се състезават. По време на нашия лагер преди Игрите в Париж имах достоверна информация, че майката на Елвира води диалози с Франция. След като се върнахме от френската столица, тъкмо в този миг имах позвъняване от федерацията на Азербайджан, с която нейната майка също беше говорила и искаше да се състезава за нея. Аз оставах безмълвна и безучастна, тъй като си направих сметката какво значи националният тим без Елвира. Няма път обратно за нея в националния тим ", отсече Раева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР