, независимият общински съветник отново остро разкритикува действията на

...
</TD
> , независимият общински съветник отново остро разкритикува действията на
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани

, самостоятелният общински консултант още веднъж остро разкритикува дейностите на Община Пловдив и санкцията, която беше наложена от Управляващия орган за дейностите по пробива при Водната палата, видя Plovdiv24.bg във фейсбук. Ето какво написа тъкмо той в профила си:

Знаете ли до какво може да докара неналичието на обмисляне, неналичието на съблюдаване на периоди, неналичието на разбор на документите и надлежно недомислените действия в град Пловдив? В съответния случай могат да доведат до разход на общината от 770 хиляди лв..

Как се стигна до този случай? Назад във времето - около Водната палата е едно от дребното облагородени пространства по европейска стратегия около река Марица. Като цяло във всички огромни градове реките са облагородени, само че съответно в Пловдив единствено на това място по бул. “Марица-юг ", пространството към реката е облагородено. Това постановяваше забрана много години напред да се прави, каквато и да е друга активност на мястото, където е осъществено облагородяването. Въпреки това кметът, без да пита, без нужния разбор, стартира така наречен пробив под Водната палата.

На база на това, че се възбуди публичното мнение, имаше митинги, на база на това, че имаше решение на Общински съвет, неразумното решение за осъществяване на пробив под Водната палата беше спряно. За страдание обаче, това докара до две неща: започването на самия обект, наруши направеното пространство и през днешния ден ние стигаме до обстоятелството, в който Община Пловдив е санкционирана със 70 000 лв. от европейски орган.

Допълнително, с цел да се възвърне това пространство в остарелия му тип, общината ще направи разход от 700 хиляди лв., с цел да възвърне ситуацията, както е било или общо 770 хиляди лв..

В същото време огромни елементи от “Марица " са в трагично положение, изключително по бул. “Марица-север ", където нищо не е пипано с години. Тези 770 000 лв. можеха да бъдат вложени точно в облагородяване пространствата около реката.

До всичко това се стига, както споделям, заради няколко съществени аргументи - неналичието на разбори, неналичието на обмисляне и неналичието на здрава мисъл, когато се правят дейности по строителството в Пловдив. Във всеки случай това, което виждаме и на което сме очевидци е, че Пловдив би трябвало да развива пространствата към река “Марица ".

Ако получа вашето доверие и за в бъдеще поемам персонален ангажимент, всички пространства в урбанизираната територия на град Пловдив към бул. “Марица-юг " и “Марица-север " да придобият своя естествен тип за прилагане.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР