Най-късно в началото на февруари се очаква да бъде избрана

...
</TD
>Най-късно в началото на февруари се очаква да бъде избрана
Коментари Харесай

Избират фирма за спешното почистване на река Марица в Пловдив

Най-късно при започване на февруари се чака да бъде определена компанията за незабавното разчистване на река Марица от растителността. на община Пловдив беше оповестена предишния ноември, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Три компании вземат участие в конкуренцията. Това са " Ростер " ООД от Смолян с ценово предложение 1 172 290,81 лева без Данък добавена стойност, " БКС Озеленяване " ЕООД от София с оферта 977 480,50 лева без Данък добавена стойност, " Ековат - България " ЕООД също от Смолян с цена 538 900,48 лева без Данък добавена стойност. Прогнозната стойност, оповестена от община Пловдив, е 1 249 000 лв. без Данък добавена стойност. 

Обществената поръчка планува в незабавен порядък да се почистят 4333 метра на реката от железопътния мост до 300 м под оборудването за завиряване. 

Процедурата включва почистване на речното корито от дървесна и храстова растителност без да се отстраняват наносни формирания и маркираните от комисията назначена със заповед на кмета на Община Пловдив/ областен кмет единични дървета.

Обявяването на открита процедура за почистването на река Марица беше предшествано от два несполучливи опита за непосредствено възлагане на дейностите на съответна компания.

Междувременно стана ясно, че консорциумът " Обединение " Река Марица 2022 ", в който влизат софийските компании " Виа-план " ЕООД и " Хидропауър про " ЕООД, е определен за реализатор на обществена поръчка " Проектиране и практикуване на авторски контрол за обект: Осигуряване на хидравличната проводимост на р. Марица, в регулационните граници на гр. Пловдив, при високи води ". Прогнозната стойност е в размер на 220 000 лева без ДДС.

Пет компании са били отстранени поради разнообразни пропуски в документите си. Това са " Свеко енергопроект " АД, УАСГ - ЦНИП ЕООД, " Геоконструкт " ООД, " Фрибул " ООД, " Хидросис инженеринг " ЕООД. В Комисия за защита на конкуренцията е подадена тъжба против решението за избор на реализатор от  " Геоконструкт " ООД.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР